Mi az amire a közvetlen és távoli konkurencia de valószínűleg még te magad is rosszul költesz, ha egyáltalán költesz rá? Mi az amit minden ma trendi közösségi média csatorna organikusan is eléréssel jutalmaz a vállalkozások nagy része mégis pályakezdőkre, vagy rosszabb esetben amatőrökre bíz? Az így készült tartalmak pedig a legtöbbször nevetségessé teszik nem csak a készítőket de a megrendelőket is, egyaránt a fogyasztók és a konkurenciával szemben? Ez nem más mint a videó marketing.

 

Mi pontosan a videó marketing?

 

A videómarketing hivatalos definíciója szerint… Na jó ezt talán hagyjuk, mindannyian láttunk már videókat és fejből tudnánk idézni igazi klasszkusokat (Gerampa…) de sajnos olyat is amit egész márkák sínylették meg. Ilyen volt a Pepsi legendás reklám baklövése amikor egy sima jogi hiba miatt a cég egy vadászgéppel adósodott el.:

https://www.youtube.com/watch?v=lzS8BQBcAu4 

 

Ez a jövő?

 

Amióta az okostelefonok elterjedtek egyre több ember válik médiafogyasztóvá. A közösségi média platformok, mint a Facebook, Tiktok vagy akár az Instagram kiéhezve várják az ilyen tartalmakat, neked pedig nincs más dolgod, mint megadni nekik amire vágynak. Manapság már az ember aki a vonaton ülve a telefonját nyomkodja, lehet éppen a TE videódat nézi, és ha ezt a lehetőséget nem veszed félvállról, készülj fel a sikerre.

 

De vannak- e szabályok?

 

Ne csak reklámozz, mesélj el egy történetet! Ha van mondanivalód, elkerülhető, hogy az emberek “reklámszagúnak” érezzék. Sokkal szívesebben nézünk olyan tartalmakat amik érzelmeket váltanak ki belőlünk. Nevessen, sírjon, gondolkodjon az élet értelmén, ez szinte mindegy. A hangsúly azon van, hogy adj neki valamit, amiért megéri újra és újra vissza jönni. Vagy talán felejthető akarsz lenni? Nem hiszem…

 

Erre figyelj!

 

“Ez egyszerű, és bárki meg tudja csinálni!”. Persze, ez akár igaz is lehet de nem mindegy hogyan. Az emberek szeretik a minőségi dolgokat, legyen szó bármiről, így érdemes tartalmaidnál is figyelembe venni. Korábban már írtunk arról, hogy a nagykutyák is belebuknak a minőség  kérdésébe, ez is mutatja, hogy döntő fontosságú kit bízol meg a feladattal. Minden platform más, ahogy a célközönség is, a tét pedig nem csak a cég, de akár a saját hírneved. A videós tartalom elkészítése sokkal bonyolultabb és összetettebb annál, minthogy valaki szabadidejében elkészítse. Lehet a konkurenciának ez elég.. és neked? Mi azt javasoljuk, hogy bízd szakértőre.

 

Néhány kiemelkedő példa:

 

Megmutatjuk kik azok akik komolyan vették a lehetőséget, és a videó marketingnek hála a márkájukat újra tudták pozícionálni a piacon, jelentős előnyt szerezve a konkurenciájukkal szemben. Ők a saját kezükbe vették az irányítást és úgy tudták bemutatni vállalatukat és termékeiket, ahogyan ők maguk is látták, és így nem engedték meg maguknak azt a igencsak költséges luxust, hogy az elégedetlenek és a konkurencia tegye meg helyettük.  Új piacokra jutottak be és úgy adták át az üzenetüket, ahogy és amikor ők akarták. Na de ne gondoljuk, hogy ez csak annak köszönhető, mert nekik meg voltak a forrásaik, hogy annyit költsenek egy projektre amennyit csak akarnak. A pénz nem minden, szükség van egy szakemberre, egy művészre, aki csupán “csak egy jó ötletből” értéket teremt. Így akár kevés pénzből is lehet maradandót alkotni.  Lássunk hát néhány példát ami egyes márkákat hosszú időre az élvonalba jutatott azzal, hogy egy olyan csapat dolgozott rajta akik egy mobiltelefonnál többel rendelkeznek és nem elégszenek meg azzal, hogy ártatlan emberekre kiabálnak rá az utcán…

 

 1. Sony Bravia fő célja az volt hogy a márkát unalmas helyett szórakoztatóvá tegye. Ötletük egyáltalán nem fókuszált az eladni kívánt termékre, a színes pattogó labdákkal pozitív és gyermeki érzelmeket hívtak újra a felszínre, így az emberekben érzelmi kötődést alakítottak ki a márkával.
  Sony Bravia Bouncy Balls Full HD 1080p (youtube.com)
 2. A Taco Bell reklámját egy izgalmas, akció filmnek is hihetnénk, a történet magával ragadó és már végig is néztük mire ráeszmélünk, hogy ez bizony egy reklám volt.
  Web of Fries | Taco Bell – YouTube
 3. Az Apple az egyszerű de nagyszerű elvét követve bemutatta, hogy egy tehetséges vizuális szakemberrel olyan márka identitást tud kiépíteni magáról amilyet csak akar.
  Apple – Perspective – YouTube
 4. A Peugeot a minőségi humorra épített, és tudatosan olyan szakembert választott, aki ezt vizuálisan jól be tudja mutatni. Bár tudjuk, hogy ez egy reklám, mégsem akarunk szabadulni tőle.
  Peugeot 206 advert: The Sculptor – YouTube

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!