Vissza

A békési földvár

Sokszor merül fel egy cég vagy szervezet életében, hogyan is mutassa meg az álmait, vízióit akkor, amikor még csupán tervrajzok állnak rendelkezésére. Ismerős? Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy továbbra is a film a legfrappánsabb megjelenítési forma az álmok bemutatására.

Míg sokan a mai napig a földvárak – egyébként vitathatatlanul izgalmas – múltjának titkát kutatják, mi már a Delta Akadémiával közösen megálmodtunk, sőt, a virtuális 3D térben fel is építettünk egyet, vagyis annak jövőbeli változatát. A békési földvárat.

Az építkezés tervezési munkálatai során természetesen mi is a történelmi forrásokra hagyatkoztunk, azonban nem álltunk meg félúton. De mit is jelent ez pontosan a mi esetünkben?

Egyfelől alapos kutatómunkát, ami kiterjedt Magyarország valamennyi földvárára, igen, Balatonföldvárat is ideértve. Meg Dunaföldvárat, illetve a többi olyan fa-kazetta erősítésű földsáncokkal védett helyet, amelyek ugyan nevükben nem őrzik ezt az erődítménytípust, mégis jelentősek, mint például a szabolcsi, ami Közép-Európa legnagyobb, épségben maradt földvára.

Másfelől a múlt árnyékából kilépve, az új békési földvár kitalálója továbbgondolta a lehetőségeket, és mert nagyot álmodni. Olyannyira, hogy a komplexum egészen hatalmas terület foglal el – 80 focipályányit.

És hogy mi minden található majd itt? Szálláshelyek óriási parkolóval, egy korabeli település Skanzen formájában reprodukálva, termálfürdők és várárok strand, valamint zenés-táncos és egyéb kulturális rendezvények.

Egy valóságos turisztikai paradicsomot hoztunk létre, mindezt abszolút korhű jelleggel, köszönhetően a legmodernebb 3D animációs technikáknak, amelyek kiválóan alkalmasak - többek között - az ilyen jellegű archaizáló filmek elkészítésére. Merj te is nagyot álmodni!