Sokan élnek abban a tévhitben, hogy minél több annál jobb. De ahogyan most Elon Musk számára is kiderült, ez bizony nem garantálja a minőséget.

 

A nem kevesebb mint 40 főből álló marketinges csapat mindössze négy hónapja lett megbízva, feladatuk pedig az lett volna, hogy bejuttassák Muskot és a Teslát a reklámpiacra.

Elon Musk és a Tesla 2023 végén jelentette be, hogy ismeretlen vizekre eveznek és olyan dologgal fognak próbálkozni, amivel korábban sosem, ezek pedig a reklámkampányok. 

Ez a döntésük több okból is indokolt volt, hiszen Muskék gazdasági adataiból előre látták, hogy a 40 százalékos részvény – árfolyam zuhanás rosszul érinti majd a Teslát, és ezt az előrejelzésüket az első negyedéves jelentés igazolta is. 

 

Valamint továbbra sem jeleskednek a márka megítélésének javításában vagy eladásaik felgyorsításában. Az utóbbira megfizethetőbb árú modelleket terveznek, az előbbit pedig egy marketing csapat felállításával tervezték javítani.

 

A stratégia megalkotására és kivitelezésére egy 40 fős csapatot bízott meg Musk, élére pedig Alexa Ingramot, a cég növekedéséért felelős tartalmi vezetőt, és Jorge Milburnt, növekedésért felelős vezetőt állította. Azonban hiába ennyi ember, ha a munkájuk nem minőségi, az elért eredmény pedig sem ütősnek sem kreatívnak nem mondható.

 

Elon Musk véleményét az X-en (korábban Twitter) osztotta meg:

“ Pontosan, a reklámok túl általánosak voltak – lényegében bármelyik autóról szólhattak volna.”

 

Azonban a csapat menesztésével kapcsolatban érdekesség , hogy az európai piac sajátosságait figyelembe véve egy kisebb munkacsoport megtarthatta állását.

 Ez még inkább alátámasztja, hogy a hangsúly nem a mennyiségen hanem a minőségen van, és hogy nem mindegy, hogy a dolgozók értik e az adott piac működését.

Mi az Animatiqua-nál úgy gondoljuk, hogy ha valaki sikeres reklám- vagy imázsfilmet szeretne készíteni, akkor elengedhetetlen egy olyan megbízható és kiemelkedő csapat, akik művészi érzékkel és lelkiismeretesen tudnak dolgozni. Így a végeredmény is olyan lesz, amire mindkét fél büszke lehet. Továbbá olyan piac ismerettel rendelkezünk ami jelentősen megkülönböztet minket versenytársainktól.

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!