Megjelent a trailer a világ első teljesen mesterséges intelligencia által generált filmjéhez

A Next Stop Paris című film egy romantikus történet egy Claire nevű nő és egy férfi között, akivel a Fény városába tartó vonaton találkozik. A film idén nyáron debütál.

A TCLtv+ Studios egy vadonatúj produkciós csapat, amelynek első kiadványa egy rövid, mesterséges intelligencia által generált romkom lesz, profi szinkronszínészekkel és eredeti forgatókönyvvel, de a képi világot mesterséges intelligencia eszközeivel generálják.

 Elmondásuk szerint ez egy “mesterséges intelligencia által vezérelt szerelmi történet“.

“A történet lesz a középpontjában mindennek, amit csinálunk” – mondta Chris Regina, a TCL tartalomért felelős vezetője. “Lehetővé tesszük az alkotók és a történetmesélők számára, hogy használják ezt az új technológiát, hogy az emberi élmény gazdagodjon. A Next Stop Paris-t egy korai kísérletnek tekintjük, és izgatottan várjuk, hogy milyen fogadtatásra talál.”

A különleges játékfilmet az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság és Lengyelország művészei animálták.

“A karakterek és a fiktív világ megalkotásához használt mesterséges intelligencia lehetővé teszi a kreatív csapatok számára, hogy feszegessék a határokat és felélénkítsék a nézői élményt, miközben új lehetőségeket teremtenek a marketingpartnerek számára” – írja a TCL sajtóközleményében.

Elindult az első AI szépségverseny

A jövő hónapban koronázzák meg az első Miss AI-t,  a digitálisan generált modellek új szépségversenyén ahol  pénzdíjat kínálnak a legvonzóbb képért.

A szervező  World AI Creator Awards úgy fogalmazott, hogy ez a szépségverseny a mesterséges intelligencia élvonalában lévő alkotókat ünnepli, és így a közösségi média legjobb AI influencerei mögött álló zseniket fogják díjazni ezen a versenyen.

A Miss AI-nak koronázott AI-alkotó 5000 dolláros pénzdíjat kap a Fanvue nevű díjátadó partnerünknek köszönhetően, valamint hozzáférést az Imagine Education 3000 dolláros mentorprogramjához, ÉS több mint 5000 dollár értékű PR-támogatást

A versenyre várhatóan több ezer pályamű érkezik, és csak egy szabály van, a versenyzőknek 100%-ban mesterséges intelligencia által generáltaknak kell lenniük.

Ami a Miss AI kiválasztásának módját illeti. A WAICA szerint a hagyományos szépségversenyek szabályait ötvözik a saját kategóriáikkal. Tehát a versenyzőket szépség, technológia és a közösségi média ereje alapján fogják megítélni, miközben a virtuális koronáért versenyeznek.

A zsűriben az AI személyiségek és a valós életben élő emberek vegyesen szerepelnek. Aitana Lopez és Emily Pellegrini – mindketten mesterséges intelligencia által létrehozott szóvivőmodellek – a zsűri digitális frakcióját képviselik. Andrew Bloch médiaalapító és Sally-Ann Fawcett, szépségverseny-történész és író alkotja a testületet, ők az egyetlen emberek a fedélzeten.

A Miss AI-t május 10-én koronázzák meg.

 

Az AI segíthet a radiológusoknak a hatékonyság növelésében, a hibák minimalizálásában

Egy új tanulmány szerint a mesterséges intelligencia hasznos szerkesztőként szolgálhat a radiológusok számára, biztosítva, hogy jelentéseik pontosak és megbízhatóak legyenek.

Az OpenAI GPT-4 nevű programja körülbelül olyan jól teljesített a jelentésekben elhelyezett hibák felderítésében, mint egy radiológusokból álló csoport – derül ki a Radiology című szakfolyóiratban kedden közzétett eredményekből.

“A hibák felismerésének ilyen hatékonysága olyan jövőre utalhat, amelyben a mesterséges intelligencia segíthet optimalizálni a munkafolyamatokat a radiológiai osztályokon, biztosítva, hogy a jelentések pontosak és azonnal rendelkezésre álljanak, ezáltal növelve a radiológiai osztály kapacitását az időben történő és megbízható diagnosztika terén” – mondta a kutatás vezetője, Dr. Roman Gertz, a németországi Kölni Egyetemi Kórház radiológus rezidense.

Ez az első olyan tanulmány, amely közvetlenül összehasonlítja a GPT-4-et az emberi teljesítményt a radiológiai jelentések áttekintésében a pontosság, a gyorsaság és a költséghatékonyság szempontjából, mondta Gertz.

A tanulmányhoz Gertz és kollégái 200 röntgen-, CT- és MRI-képalkotáson alapuló radiológiai jelentést gyűjtöttek össze 2023 júniusa és decembere között egyetlen kórházban. A kutatók 100 jelentésbe szándékosan 150 hibát illesztettek be, köztük kihagyásokat, helyesírási hibákat, zavaros szövegrészeket és egyéb hibákat.

Ezután megkérték a GPT-4-et és egy hat radiológusból álló csoportot, hogy külön-külön nézzék át a jelentéseket, és keressék meg a hibákat. Összességében a GPT-4 hibafelismerési aránya 83% volt, szemben a vezető radiológusok 89%-ával – közölték a kutatók.

A GPT-4 átlagos teljesítménye nem mutatott szignifikáns különbséget a radiológusokéhoz képest.

A tanulmány azt mutatja, hogy a mesterséges intelligencia javíthatja a betegellátást azáltal, hogy növeli a radiológiai jelentések pontosságát és a jelentések visszaküldésének sebességét – mondta Gertz.

 

Megvádolták a Netflixet, hogy AI képeket használ az új bűnügyi sorozatához

 

A Netflix legújabb valós történeten alapuló bűnügyi dokumentumfilmje, a What Jennifer Did (Amit Jennifer tett), a mesterséges intelligencia által generált képek használata miatt vizsgálat tárgyává vált.

A dokumentumfilm, amely az Ontario állambeli Markhamban Jennifer Pan 2010-es, borzongató gyilkossági ügyét tárja fel, állítólag olyan képeket tartalmaz, amelyeken a digitális manipuláció egyértelmű jelei láthatók.

A film körülbelül 28 percében a nézők Jennifer Pan életét és személyiségét ábrázolni hivatott fotókkal ismerkedhetnek meg. Ezek a képek azonban olyan furcsaságokat mutatnak, mint az aránytalan fogak, a furcsa formájú kezek és a torz arcvonások amik az AI által generált képek gyakori jelei.

Ez a felfedezés vitát váltott ki a mesterséges intelligencia alkalmazásának etikai vonatkozásairól a valódi bűnügyi történetek elmesélésében, ahol a hitelesség és a pontosság a legfontosabb. A kritikusok szerint az ilyen változtatások eltorzíthatják a nézők képét a dokumentumfilm alanyairól, és így torzíthatják a közvéleményt a valódi eseményekről.

A Netflix egyelőre nem reagált hivatalosan a vádakra, így a dokumentumfilmes közösségen belül teret enged a találgatásoknak és a vitának. Azonban válaszuk elmaradása rávilágít arra is, hogy a technológia dokumentumfilm-készítésben való felhasználása tekintetében egyértelműbb irányelvekre és szabványokra van szükség.

 

A Meta az AI által generált explicit képeket vizsgálja a Facebookon és az Instagramon

 

A Meta Felügyeleti Testülete két külön vizsgálatot jelentett be, miután explicit, mesterséges intelligenciával készült képek jelentek meg a platformjain.

A vizsgálatok arra összpontosítanak, hogy a Meta rendszerei hogyan voltak elégtelenek a Facebookon az Egyesült Államokban, illetve az Instagramon Indiában történt incidensek után megjelent képek észlelésében és az azokra való reagálásban.

A szexuálisan explicit AI-képeket a felbukkanásuk óta eltávolították a Meta platformjairól. 

Az Oversight Board egy félig független politikai testület, amely a Metától függetlenül végzi tevékenységét. A vizsgálatok eredményeképpen a testület új szabályokat javasolhat az ilyen típusú “deepfake” tartalmakkal kapcsolatban.

Az egyes esetekről további háttérinformációkat közöltek, az indiai eset egy olyan Instagram-fiókon történt, amely kizárólag AI által generált képeket posztol indiai nőkről. Az Egyesült Államokban egy közszereplőt ábrázoltak egy, a mesterséges intelligenciáról készült képeknek szentelt Facebook-csoportban. A képet már korábban közzétették, és amikor egy másik felhasználó feltöltötte, a Meta cenzúrázta.

Helle Thorning-Schmidt, a Felügyeleti Testület társelnöke nyilatkozatában elmondta, hogy a testület azért választotta két különböző országból származó incidenseket a vizsgálat részeként, hogy ellenőrizze, vannak-e eltérések abban, hogy a Meta hogyan érvényesíti a különböző régiókban a politikákat.

“Tudjuk, hogy a Meta egyes piacokon és nyelveken gyorsabban és hatékonyabban moderálja a tartalmakat, mint máshol” – mondta.

A testület várja a nyilvánosság hozzászólásait, mielőtt a következő hetekben közzéteszi a vizsgálat eredményeit és a Meta számára tett esetleges ajánlásokat.

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!