Ha kell inkább bízd egy profira…

Ha kell inkább bízd egy profira…

Mindannyian ismerünk olyan cégvezetőt, aki szerint nem érdemes videó marketingre költeni. Ha te is így gondolod, tedd fel magadnak a kérdést: vajon a konkurencia is így látja? Gondolj bele, hogy mennyi ügyfelet és bevételt veszíthetsz el, ha nem mutatod be megfelelően a cégedet és termékeidet. Nem lenne érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy te legyél az, akinek megjegyzik a nevét, és kitűnj a versenytársaid közül?

 

Ma már nem kérdés, hogy a videós tartalmak kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Számos statisztika is igazolja, de nem muszáj a számokra hagyatkozni. Elég ha akár csak a saját életünket vesszük példaként. Utazunk valahova és hogy elüssük az időt a telefonunkat nyomkodjuk, vagy munka közben ránézünk, hogy van-e valami új? Arról nem is beszélve, hogy a WC-re újság helyett, már ezt visszük kiegészítőként. A napunk egy nagy részét ebben a virtuális valóságban töltjük, és valljuk be, hogy nem egy videó vagy reklám jön velünk szembe.

 

Ennek ellenére félünk és óckodunk tőlük a várhatóan magas költségük, az időigényességük és a nehézkes előállításuk miatt. Arról nem is beszélve, hogy ha már elmúltunk 20 évesek és nem apa pénzéből “játszunk vállalkozót” vagy nem csak 17 éveseknek szeretnénk értékesíteni akkor talán egy kicsivel többet kellene mutatni mint, hogy a cégünk logójával feldíszített mikrofonnal lerohan egy járókelőt az utcán, egy hiperventillált 20 éves. Ezek a példák viszont nem szabad, hogy elvegyék a kedvünket. A videók nem csak több látogatót vonzhatnak, magasabb konverziós arányt érhetnek el és erősebb elköteleződést válthatnak ki, mint a statikus tartalmak. Az érzelmi hatásuk is jelentősebb lehet, ami végső soron nagyobb hasznot hozhat a cégnek, de ehhez szakértőkre van szükség. Az imént már említett tartalomgyártók helyett…

 

“Nem jobb mint egy kép.”

A videó közvetlenebb hatást gyakorol a nézőkre, gondolj csak egy filmplakátra és egy előzetesre: a plakát nem képes ugyanazt az élményt nyújtani, amit egy trailer igen. A videók érzelmeket keltenek, és identitást formálnak. A statikus képekkel ellentétben lehetőséget adnak arra, hogy befolyásoljuk a nézők figyelmét és érzelmeit, így összetett kommunikációs eszközként szolgálnak. A videókban annak mutathatod a cégedet és a termékeidet, aminek látszani szeretnél és ami számodra leginkább önazonos.

 

“Nekem is lehet?”

Igen, minden szektorban van helye a videós tartalmaknak! A B2C vállalkozások könnyen kihasználhatják a közösségi média, a YouTube és a Facebook platformjait, hogy termékeket és szolgáltatásokat mutassanak be, vagy kapcsolatot építsenek a követőikkel. Az ipari szektorban a videók bemutathatják a gyártási folyamatokat, a technológiai fejlesztéseket és az infrastruktúrát akár imázsfilmeken, montázsokon vagy animációkon keresztül.

“Hogyan kezdjem?”

Az első lépésként szakértőkhöz érdemes fordulni, hiszen szakmai tapasztalatuknak köszönhetően jól ismerik a piacot, és a minőség sem olyan lesz, mintha kaputelefonnal lenne felvéve. Persze a folyamat alapos tervezéssel és egyeztetéssel kezdődik, hogy a végeredmény megfeleljen a céljaidnak. De az eredmény kifizetődő lesz. A termék- és szolgáltatás videók bemutathatják mind a céget mind a terméket, továbbá a közösségi médiában és fizetett hirdetésekben is hatékonyan használhatóak. A weboldalon elhelyezett videók lenyűgöző hátteret biztosíthatnak, és a márkavideók segítségével látványosan ábrázolhatóak a cég hosszú távú tervei és víziói.

A videó marketing nem csak, hogy a leggyorsabban feltörekvő terület a reklámiparban de ma már minden magára valamit adó cég beépítette a márka kommunikációjába. Az így készült anyagokat nem csak a közösségi médiában, a weboldalunkon, TV reklámoknál, kiállításoknál lehet használni de nyugati trendként egyre jobban elterjed a “video introduction”, ahol lényegében egy partnercég már nem feltétlenül csak írott anyagot kér, hanem egy videót ami cég életét mutatja be. Hiszen a nyugati cégek megtanulták, hogy a papír szinte mindent elbír, de egy videónak bizonyító ereje van. Egy cég VI-je (videó introduction) ma már könnyen eldöntheti, hogy milyen benyomást teszünk a partnerekre. Nagy összegű megrendelések mehetnek könnyen a süllyesztőbe és sok évnyi munka, ha pont ezen akarunk spórolni… 

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!

 

You may also like this