Scarlett Johansson azt mondja, hogy “sokkolta, feldühítette” az új ChatGPT hangja

A színésznő sokkolva és feldühödve reagált az új ChatGPT hangjára, amely hasonlított az ő hangjára a “Her” című 2013-as filmből. Az OpenAI bemutatója után Johansson ügyvédei követelték, hogy a cég hozza nyilvánosságra, hogyan fejlesztették ki ezt a hangot. Az OpenAI vezetője, Sam Altman korábban megpróbálta meggyőzni Johanssont, hogy engedélyezze a hangja használatát, de ő visszautasította. Az OpenAI végül visszavonta ajánlatát, és azt állította, hogy egy másik színésznő hangját használták. 

 

 

Pizzát ragasztani és köveket enni: A Google AI keresési hibái vírusszerűen terjednek

A Google új mesterséges intelligencia kereső funkciója kritikákat kapott pontatlan válaszai miatt. Az AI például azt javasolta, hogy a pizzát érdemes nem mérgező ragasztóval készíteni, és hogy az emberek naponta legalább egy követ egyenek. Bár a Google szerint ezek rendkívüli esetek, és a rendszer általában jól működik, a közösségi médiában sokan gúnyolták ezeket a válaszokat. A Google hangsúlyozta, hogy az AI áttekintések többsége magas minőségű információt nyújt. Az eset rávilágít a mesterséges intelligencia eszközök megbízhatatlanságának fontosságára.

 

Csak a téma szól az AI -ról vagy a forgatókönyvet is az írta?

Az “Atlas” című sci-fi akciófilmben Jennifer Lopez játssza az Atlas nevű adat elemzőt, aki személyes bosszút akar állni az emberiség ellen lázadó mesterséges intelligenciákon. Az AI központi szerepet játszik a történetben, mivel a robotok és az emberek közötti háború áll a középpontban. A film klisészerű történetet és karaktereket vonultat fel, és minden túl direkt módon van elmagyarázva, mintha a nézőknek szinte nem is kellene figyelniük a képernyőt. A kritika szerint a film keveri a romantikus komédia és a sci-fi elemeket, de nehézkes stílusban, mintha egy mesterséges intelligencia írta volna.

 

 

Az AI Film Academy forradalmasítja a filmművészetet?

Az AI Film Akadémia új kezdeményezés, amely mesterséges intelligenciával forradalmasítja a filmipart. 2024. május 28-án Lisszabonban indítják el az AI Film Awards díjátadóval, amely a technológia és a szórakoztatás találkozásának jelentős mérföldköve. Az Akadémia célja, hogy lebontsa a kreatív iparágakban meglévő korlátokat, és lehetőséget biztosítson feltörekvő filmkészítőknek. A rendezvényen AI úttörők és művészek mellett neves zsűritagok vesznek részt, és a legmodernebb együttműködéseket mutatják be.

 

 

Az OpenAI-nak új biztonsági csapata van – Sam Altman vezeti őket

Az OpenAI új biztonsági csapatot hozott létre, amelyet a vezérigazgató Sam Altman és két igazgatótanácsi tag, Adam D’Angelo és Nicole Seligman vezet. A csapat célja, hogy értékelje és fejlessze az OpenAI biztonsági folyamatait és védelmi intézkedéseit. Az alapító és vezető tudós Ilya Sutskever és más kulcsfontosságú kutatók távozása után alakult meg a csapat, amelyet a biztonsági aggályok motiváltak. Az új csapat vezetésének összetétele miatt azonban kérdéses, hogy valóban foglalkoznak-e a korábbi munkatársak által felvetett biztonsági problémákkal.

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!