Képzeld el, hogy céged történetét egy teljesen újszerű nézőpontból, (ahonnan még lehet, hogy te sem láttad) mesélheted el. A magasból. Ez az újszerű perspektíva, ami ha jól van elkészítve, akkor egy igazi erődemonstráció lehet a konkurenciával szemben. Számos cég esetén az imázsfilm nem csupán egy marketing eszköz, hanem az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a szervezet bemutathassa, hogy kik is ők valójában, mit kínálnak és mi az értékrendjük. A légi felvételekkel gazdagított imázsfilmek lehetővé teszik, hogy ezt a narratívát egy teljesen új szintre emeljük, biztosítva, hogy a cég története úgy legyen elmesélve, ahogy azt csak ritkán látni.

A valódi koncepcióval és tapasztalattal készített drónfelvételekkel fűszerezett imázsfilm nem csak a látvány miatt válik figyelemre méltóvá, hanem mert lehetővé teszi, hogy egyedi nézőpontból mutassuk be az innovációinkat, vízióinkat. Ahhoz viszont, hogy ezt a különleges nézőpontot ne csak technikai eszközként, hanem stratégiai eszközként is kihasználjuk több kell, mint elsőre gondolnánk. Az üzenet, amit közvetíteni szeretnénk, nem elég, ha csupán elér a célközönséghez, hanem mély, maradandó benyomást is kell hagynia.

Minden vállalat igyekszik kitűnni a tömegből, ami eddig sosem tapasztalat marketing zajt eredményezett. Ebben a zajban pedig elengedhetetlen, hogy olyan szakemberekre bízzuk az ilyen munkákat, akik nem csak kreatív koncepcióval, de megfelelő rutinnal és tapasztalattal rendelkeznek. Amikor ennél kevesebbel próbáljuk beérni akkor az olyan mintha a konkurens cégre bíznánk, hogy reklámozza azt a munkát, amibe a cégek vezetői rengeteg tudásukat, szakértelmükek és pénzüket fektették.

Minden cégnek van egy története és minden történet megfilmesíthető. Az a vállalat aki kihasználja a légi felvételekben rejlő lenyűgöző vizuális erőt, nem csak a figyelmet vonzza magára, hanem egy erődemonstrációvalállítja be a márkáját a konkurensekkel szemben. Annak a csapatnak, akit ezzel a szép feladattal bízunk meg, nem csak művészi látásmóddal és technikai tudással kell rendelkeznie, hanem azzal is, hogy képes megküzdeni az olyankihívásokkal, mint pl.: a megbonyolított drónozási engedélyek, vagy az időjárás szeszélyessége, biztosítva a zökkenőmentes produkciót. Ehhez pedig ismerniük kell, hogy milyen nehézségek és kihívások merülhetnek fel, mert azokból akad bőven.

Jogi Szabályozás és Légtér Engedélyeztetés

Az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a légi felvételek készítése során szembe kell nézni, a jogi szabályozás és a légtérhasználat engedélyeztetése. A drónok üzemeltetése szigorú szabályokhoz kötött, amelyek országról országra változhatnak. Érdemes olyan csapatot választani, amelymélyreható ismeretekkel rendelkezik ezen előírások terén, és gondoskodik róla, hogy minden projektje megfeleljen a helyi jogszabályoknak, elkerülve a jogi problémákat.

Időjárási és fényviszonyok

A természetes fényviszonyok és az időjárás változékonysága további kihívásokat jelent a légi felvételek során. A tökéletes felvétel eléréséhez alaposan meg kell tervezi a forgatás időpontját, figyelembe véve az időjárás előrejelzéseit és a nap állását, hogy a legjobb fényviszonyok mellett dolgozhasson a csapat (a legideálisabb napszak a hajnali napfelkelte, amit „aranyórának” is neveznek.) Ez a fajta előrelátás és tervezés biztosítja, hogy a végeredmény minden szempontból professzionális és látványos legyen.

A professzionális drónok ára és kezelésük

A magas színvonalú légifelvételek elkészítése profi és költséges drónokat igényel, ezenkívül ezek a speciális eszközök magas szintű technikai tudást és kezelési szakértelmet kívánnak meg. Az Animatiqua csapatarendelkezik a szükséges szaktudással és tapasztalattal, hogy ezeket a komplex eszközöket a legjobban kihasználhassa, maximális hatékonysággal és biztonsággal operálva minden projekt során.

Az utómunka

Itt nagyon röviden csak annyit kell megjegyeznünk, hogy önmagában még nincs nyert ügyünk, ha jó minőségű videófelvételeket sikerül készítenie a csapatnak. Az nyersanyag megfelelő vágása a kulcsmomentuma az alkotásnak, mert „Minden a vágópadon dől el.”

A légi felvételekkel tarkított imázsfilm készítése tehát nem csupán egy kreatív folyamat, hanem egy összetett, számos kihívást tartalmazó projekt, amely komoly szakértelmet és előkészületeket igényel, cserébe új dimenziókat nyithat meg egy vállalat kommunikációjában a versenytársakkal szemben.

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknekkiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk