A Budapest Születése film zárt körű premierjének megrendezése a Corvin moziban egy különleges esemény volt, amely méltó módon ünnepelte a magyar főváros 150. születésnapját. A film, amely Buda, Pest és Óbuda egyesülésétől kezdve mutatja be Budapest történelmét, az Animatiqua stúdió munkáját dicséri. Több mint egy évig tartó kutatómunka eredménye ez a negyedórás rövidfilm, melyben a régi Erzsébet híd története és a város elveszett ékkövei is szerepelnek.

A film elkészítéséhez több száz régi fényképet használtak fel, melyeket a Fortepan gyűjteményéből, illetve a Budapest Történeti Múzeum és más intézmények segítségével szereztek be. A különleges parallax technikát alkalmazva életre keltették ezeket a fotókat, amelyek a Budapest Brand főtámogatásával készültek. A film sztoriját Oscar-díjas Deák Kristóf álmodta meg, míg a narrációt Hámori Gabriella adta.

A premier során a résztvevők betekintést nyerhettek a filmkészítés kulisszái mögé. Láthatták, hogyan keltik életre a régi Budapestet, és milyen munka áll a látványos jelenetek mögött. A készítők, köztük Kondacs András rendező, megosztották a munkafolyamat izgalmas részleteit, például hogy hogyan keltették életre a régi Erzsébet hidat. A rendezvényen készült kulisszafotók is bemutatásra kerültek, amelyek a film és a premier egyedülálló hangulatát örökítették meg.

A film nemzetközi filmfesztiválokon is bemutatásra kerül majd, és az alkotók már egy egész estés Budapest-mozifilm előkészületeit is megkezdték. A Budapest Születése film nemcsak a főváros múltjának lenyűgöző bemutatója, hanem egy méltó ünneplés is Budapest 150. születésnapjára.

 

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!