Animatiqua

“Holnapra lehetne-e?”

Segítünk és elmondjuk, hogy miért nem!

Minden ügynökség percek alatt tudna listát írni a nehezen megemészthető ügyfélkérésekből, de mi most szeretnénk egy lépéssel tovább menni. Megmondjuk, hogy miért nem lehet tegnapra kérni két kiló alkotást és hogy mégis, mennyi időt kell rászánni egy-egy kreatív feladatra. Projektmenedzserek, szív küldi szívnek – mind boldogabbak leszünk a cikk végére. 🙂

2021.01.06.

“Ha nem tegnapra, akkor holnapra is jó lesz még”

 

Papíron mind tudjuk, hogy a magas minőségű, igényes munkaidőt és tervezést kíván, de a gyakorlatban mégis sokszor szembesülünk vele, hogy az élet közbeszólt, az ütemezés elmászott és most már csak a megoldandó feladat maradt.

Stúdióként ilyenkor szoktuk a szívhez szóló kérések csokrát megkapni: “Még ez a pici belefér?” “Nektek úgyis csak 10 perc” “Majd jövőre együttdolgozunk, számoljuk oda, csak legyen meg” “Cseréljük ki gyorsan”.

És sajnos mi ilyenkor mondunk – épp az ügyfélközpontúságunk végett – kövér nemeket. Ugyanis egy rövid határidővel összetákolt logó, animáció, film soha nem lesz ugyanolyan, mintha lett volna idő kidolgozni a konstrukciót és becsülettel elvégezni a kreatív munkát. Az ötletben lévő potenciál elveszik.

Ráadásul minden utolsópillanatozás esetében tornyosuló módosításokat szül a kapkodás, ez teszi majd ki a tennivalók 90%-át – gyengítve a minőséget, elnyújtva az elkészülési időt és erősen megemelve a költségeket.

Egy kontraproduktív vagy hatástalan reklámanyagnál pedig rosszabb nincs is, ezért jobb elejét venni és elengedni a terveket. A december második hetében megrendelni próbált karácsonyi filmből az egyetlen eredmény az lesz, hogy levonhatjuk a tanulságot a jövő évre vonatkozóan.

 

 

Így fogj bele felkészülten és hatékonyan

 

A nyilvánvalóan elcsúszott projekteket félretéve, gyakran szembesülünk azzal, hogy a projektvezetőknek nincs valódi információja a tervezéshez. Ezért szeretnénk kapaszkodókat adni az alábbi idősávokkal.

Minden esetben a projekt egyedi tulajdonságai határozzák meg a munkafolyamat hosszát, ezek csak afféle ökölszabályok. Egy logóanimáció 5-6 hét, egy arculat rebrandingje vagy egy imázsfilm 3 hónap, egy új arculat kidolgozása általában 4-5 hónapon keresztül zajlik. Ha grafikai, filmes feladatba fognánk, legalább ennyi idővel előre érdemes megkeresni a tervekkel, elképzelésekkel és a cég bemutatkozásával egy kreatív ügynökséget.

 

Mit csinálunk ennyi ideig? Kreatív szolgáltatás sajnos nincs raktáron

 

Mi egyedi, a vállalkozás víziójából megszülető, kreatív terméket hozunk létre. Alapvetően három szakaszra bontható a stúdió munkája. Az első a koncepció kidolgozása, amikor megismerjük a megrendelő elképzeléseit. Ez alapján indul egy ötletelés, brainstorming, ahol a megvalósítási lehetőségeket járjuk körbe és tervezzük meg. Végül következik maga a kivitelezés, amikor a konkrét felvételek elkészülnek, vágunk, színezünk, effektezünk, igazítunk 1-2 módosítási körben, hogy végül átadjuk a megvalósult víziót.

Teljesen érthető okokból, nem tartunk “készleten” céglogókat, imázsfilmeket és nem dolgozunk klisékből.

Minden kreatív feladatnál ugyanúgy van egy átfutási idő, mint egy bútorkészítésnél. Ha megfelel az elvárásoknak egy katalógusdarab, akkor még aznap összeszedhetjük a svéd áruházi bútorrészlegén. Könnyen lehet, hogy erősen hasonlít majd a szomszédéra, de a tányérkészletet ugyanúgy megtartja majd. Ha viszont egyedi bútort szeretnénk terveztetni, akkor az asztalos nem fog aznap segíteni, de még csak 1-2 héten belül sem. Onnan fog indítani, hogy kiválasztja, megrendeli a megfelelő alapanyagokat, nekilát a tervezésnek és a folyamat vége csak, hogy elkészíti a megrendelt bútordarabot.

Ha a céged arculatát, bemutatkozását, imázsfilmjét tervezed, akkor minden esetben az utóbbi példához hasonlít a munkánk: csak tudatosan, tervezetten és alaposan vágunk bele.

 

Az ügyfél az első – ezért ragaszkodunk a minőséghez

 

Valójában senkinek sem szolgálja az érdekét, ha három nap leforgása alatt elkészül egy rossz videó, ami nem fogja a vállalkozásod érdekeit szolgálni, de legalább költséggel járt. A márkád és a stúdió reputációját is megtaposná egy ilyen projekt – jobb tehát elkerülni az ilyen kölcsönös elégedetlenséggel járó csalódásokat.

Ha időben megkeresik a stúdiónkat, akkor örömmel, szívvel-lélekkel alkotunk magas nívójú animációs és filmes anyagokat, segítve a tervezést, tartva a szoros kommunikációt. Ha idén a karácsonyi szezon nem sikerült a tervek szerint, akkor találkozzunk augusztusban és hozzunk létre valami igazán emlékezeteset! 🙂

 

Korábbi bejegyzéseink

Vezetői vagy inkább követői csapatot építesz?

A vezetővé válás folyamatának egyik legnehezebb átmenete, ahogy a végrehajtói feladatokból a vezetői feladatok felé tolódik el a hangsúly. A beosztottak tisztelettel tekintenek a főnökre, aki „felgyűri az ingujját” és segít a taktikai feladatok végrehajtásában, de ahogy a feladatok egyre összetettebbek lesznek, a folyamat egyre inkább elveszti a szakmaiságát, és a fókusz az általános menedzselési és a munkaszervezési feladatokra kerül át.

Vezetői pofon: a kudarc – kellett nekünk vagy csak figyelmetlenségből hajoltunk bele?

Az intelligens kockázatvállalás kultúráját teremtik meg azok a vezetők, akik hajlandóak szemügyre venni mi történt és miért, a kudarcot pedig vizsgálandó, megértendő és építendő eredményként közelítik meg. A jó vezető nyitott erre az értékelési és tanulási folyamatra, melynek során a kudarc részletei átkereteződnek fejben, és már azok előnyei domborodnak ki.

Egy jó logóanimáció lehet a „digitális kézfogásod”!

Az ügyfeleid, vásárlóid, megbízóid vizuális vadászok. Másodpercek alatt veszik fel az információkat a szemükkel és ez alatt a rövid idő alatt el is döntik, mit gondolnak a márkádról. Ez lesz az első benyomás a cégedről. Ennek kell maradandóra sikerülnie és meghatároznia a kapcsolatot azonnal. Egy jól elkésztett logó animáció erre képes: segít befolyásolni az éppen kialakuló képet rólad, üzenetet ad át, érzelmeket gerjeszt és mesél.

Lépj a következő szintre munkáltatói márkaépítő videóval!

Az elmúlt 5-10 év hozott néhány fordulatot a munkaerőpiacon és megjelentek teljesen új tendenciák is, így a HR eszközei is ráncfelvarrásra szorulnak. A szoftveres, automatizált folyamatok mellett az imázsfilmek is kaptak egy új funkciót és mára már a munkáltatói márkaépítő, az employer branding stratégia részévé váltak.
Beszéljünk őszintén az employer branding filmek előnyeiről, kihívásairól, költségeiről!