Imázsfilm

Mi (is) felépítettük a Monostori hidat

Az építőipari projektekben is jelentős szerepe lehet egy profi imázsfilmnek, egészen a tárgyalások kezdetétől sokat segíthet egy dinamikus látványterv.

Ha pedig egy olyan innovatív projekt készül, mint a 2020 szeptemberében átadott Monostori híd, akkor a laikusként, szabad szemmel nehezen látható kivitelezési kuriózumok hangsúlyozására is tökéletes kommunikációs eszköz. Nézd meg, miként építettük fel a Monostori hidat!

2020.11.17.

A híd története dióhéjban

 

A Szlovákiát és Magyarországot, Komárnót és Komáromot összekötő új híd fontos eleme a két ország kapcsolatának, egyben a hídon innen és túl élő magyar közösségek összetartozásának szimbóluma.

A Monostori híddal egy olyan közúti híd épült a Duna felett, amely nehézgépjármű-forgalom átvezetésére is alkalmas. Ez gazdaságilag fontos szempont volt, hiszen az utóbbi években a korábbi hídon már súlykorlátozás volt bevezetve, így a nehézgépjárművek kerülőútra kényszerültek. Az új híd mindkét belváros átmenő forgalmát is csökkenti, így az ott lakók életminőségére több szinten is kihat.

  1. október 17-én tették le az alapkövet és 2020 szeptember 17-én került sor az átadásra. A 37 darab, egyenként 165 tonnás elemet, a 2400 tonnás és közel 95 méter magas pilont ez alatt a közel 3 év alatt egyedülálló, innovatív technológia alkalmazásával formálták a Duna legmagasabb hídjává. Mi pedig végigforgattuk!

“Egy kép felér ezer szóval, egy film felér ezer képpel.” A számok felsorolása helyett nézd meg inkább a videót, amelyből az összes fontos részlet (is) kiderül!

Mennyi idő egy hidat felépíteni?

 

Jelen esetben 3 évbe került és az a helyzet, hogy leforgatni sem egy nap volt. Ennél a projektnél ugyanis nem csak a végeredményt prezentálhattuk látványos drónvideókkal, hanem a teljes folyamatban részt vehettünk.

Az ügyfél oldaláról adott volt a prekoncepció: szerették volna 3D animációval megmutatni a híd elkészültét. Mi emellé javasoltuk a különböző technikák vegyítését, hogy a kombinációval a lehető legjobb hatást érjük el.

A célunk az volt, hogy a legkorszerűbb filmes eszközökkel, motion tracking, 3D animáció és drónfelvételek segítségével láthatóvá tegyük az innovatív építési technológia eredményét. Az imázsfilm bemutatásra került a hídátadáskor és azóta viralitása miatt számos helyen vált elérhetővé.

Ez a 3 éves projekt kreatív ügynökségi oldalról csak egy átfogó művészi vezetéssel és egy állandó, profi, felkészült szakmai csapattal volt lehetséges. A művészi vízió és a profi kivitelezés mellett szükség volt az ügyfél bizalmára is, aki hitt bennünk, hogy tényleg meg tudjuk ezt csinálni. Volt rizikófaktor, hiszen a hidat nem lehet újra felépíteni – mi nem okoztunk csalódást.

Hogy mitől volt különleges a Monostori híd imázsfilmjének forgatása?

 

A javaslatunk nyomán alakult át a projekt egy több éves, hosszú folyamattá, ahol rendszeresen hajnali forgatásokra utaztunk a hídépítés helyszínére. A több évszakos forgatás hosszú távú, komoly, művészi munkát igényelt. Közbejött néhány hóvihar, egy pár ködös hajnal és egy világjárvány is: jó párszor vissza kellett fordulnunk félútról. Végül az építési fázisoknak megfelelően, 7 forgatás során készült el a végeredmény.

A hajnali fényekhez a minőségi kivitelezés miatt ragaszkodtunk: ezek biztosították az ideális körülményeket. A nappali fénysávoktól könnyen beéghet a kép, míg az előnyösebb élfények és a drámai árnyékok is a napfelkeltekor adottak.

A profi drónfelvételek kétségkívül roppant látványosak, de emellett kellően népszerűek, elterjedtek – ezért is ragaszkodtunk a filmfelvételek textúrájába beleszőtt motion tracking elemekhez. Az ilyen szinten, aprólékosan kidolgozott track motion technika elég ritka, de ezzel tudtuk a tartalmi és esztétikai kiegészítő elemeket a legjobb minőségben elhelyezni a filmes felvételekben.

Egy ilyen kaliberű híd felépülése grandiózus esemény – épp ezért tojáshéjon táncoltunk a művészi tervezéskor. Egy dagályos, patetikus film agyoncsapta volna a hatást, de egy minimalista kivitelezés nem adta volna vissza az építőipari innováció súlyát. A különböző technikák ötvözésével, felhasználva a rendelkezésünkre álló időt, a változó évszakokat és a hajnali fények erejét igyekeztünk egy emlékezetes imázsfilmet készíteni a Monostori híd számára.

Az eredmény számunkra azt igazolja, hogy az építőipari vállalatoknak is sokat adhat egy modern, profi imázsfilm, ezért megéri nyitottnak lenni az imázsfilmre mint összetett kommunikációs eszközre.

 

 

Korábbi bejegyzéseink

Vezetői vagy inkább követői csapatot építesz?

A vezetővé válás folyamatának egyik legnehezebb átmenete, ahogy a végrehajtói feladatokból a vezetői feladatok felé tolódik el a hangsúly. A beosztottak tisztelettel tekintenek a főnökre, aki „felgyűri az ingujját” és segít a taktikai feladatok végrehajtásában, de ahogy a feladatok egyre összetettebbek lesznek, a folyamat egyre inkább elveszti a szakmaiságát, és a fókusz az általános menedzselési és a munkaszervezési feladatokra kerül át.

Vezetői pofon: a kudarc – kellett nekünk vagy csak figyelmetlenségből hajoltunk bele?

Az intelligens kockázatvállalás kultúráját teremtik meg azok a vezetők, akik hajlandóak szemügyre venni mi történt és miért, a kudarcot pedig vizsgálandó, megértendő és építendő eredményként közelítik meg. A jó vezető nyitott erre az értékelési és tanulási folyamatra, melynek során a kudarc részletei átkereteződnek fejben, és már azok előnyei domborodnak ki.

Egy jó logóanimáció lehet a „digitális kézfogásod”!

Az ügyfeleid, vásárlóid, megbízóid vizuális vadászok. Másodpercek alatt veszik fel az információkat a szemükkel és ez alatt a rövid idő alatt el is döntik, mit gondolnak a márkádról. Ez lesz az első benyomás a cégedről. Ennek kell maradandóra sikerülnie és meghatároznia a kapcsolatot azonnal. Egy jól elkésztett logó animáció erre képes: segít befolyásolni az éppen kialakuló képet rólad, üzenetet ad át, érzelmeket gerjeszt és mesél.

Lépj a következő szintre munkáltatói márkaépítő videóval!

Az elmúlt 5-10 év hozott néhány fordulatot a munkaerőpiacon és megjelentek teljesen új tendenciák is, így a HR eszközei is ráncfelvarrásra szorulnak. A szoftveres, automatizált folyamatok mellett az imázsfilmek is kaptak egy új funkciót és mára már a munkáltatói márkaépítő, az employer branding stratégia részévé váltak.
Beszéljünk őszintén az employer branding filmek előnyeiről, kihívásairól, költségeiről!