Biden gyors lépéseket akar tenni a mesterséges intelligencia védelmében, és végrehajtási rendeletet fog aláírni aggályainak kezelésére

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke hétfőn aláírt egy új rendeletet, amelynek célja, hogy egyensúlyt teremtsen az AI alkalmazások használatában a tech vállalatok igényei, a nemzetbiztonsági célok és a fogyasztói jogok között. A rendelet – amelyet valószínűleg a kongresszusnak is át kell majd néznie – tulajdonképpen az első kísérlet, arra, hogy államilag próbálják meg az AI további fejlesztési irányait meghatározni, annak érdekében, hogy a vállalatok úgy profitálhassanak, hogy közben ne veszélyeztessék a közbiztonságot. Vajon lehetséges egy ennyire új és innovatív technológiának meghatározni a jövőbeni fejlesztési irányait? Tudjuk vajon úgy szabályozni a mesterséges intelligenciát, hogy az a különböző érdekeket képviselő csoportok számára elfogadható legyen?

A Horrorfilm Flub komoly kérdésekben szólítja fel a szórakoztatást ajánló mesterséges intelligenciabotot

Mi a teendő, ha egy mesterséges intelligenciát használó applikáció nem jól működik? Ez a helyzet ugyanis a Pix nevű alkalmazással, ami arra hivatott, hogy kulcsszavak segítségével, személyre szabottan lehessen filmeket keresni vele.  A The Hollywood Riporter egyik újságírója úgy döntött, kipróbálja mit tud az új applikáció, ezért arra kérte, hogy ajánljon neki olyan ijesztő, horrorfilmeket, amik nem slah-ek (a slash olyan horrorfilm, amelyben egy gyilkos üldöz és meggyilkol egy embercsoportot, általában pengékkel vagy éles eszközökkel, például késekkel, láncfűrészekkel, szikékkel stb.). Ehhez képest a Pix által ajánlott első film a Totally Killer volt, ami – ahogyan az olvasók rámutattak, egy slasher. Jól látható módon az eredmény megkérdőjelezi a mesterséges intelligencia egyedi filmajánlások használatára való alkalmasságat, legalábbis egyelőre…

Hogyan segíthet a Pix AI megtalálni a tökéletes ijesztő filmet?

A Pix egy 2018-ban indult applikáció, amely a valós idejű személyes preferencia adatokat kombinálja az AI technológiával annak érdekében, hogy egyénre szabottan tudjon filmeket, könyveket ajánlani a felhasználóknak. Mivel több mint 6 millió regisztrált használója van, ezért meglehetősen nagy adatbázisból tud meríteni a pontos válaszadáshoz. A felhasználók SMS-ben, e-mailben, mobilalkalmazáson vagy a weboldalon keresztül kérhetnek a Pixtől ajánlásokat vagy válaszokat a kérdéseikre. Az előző cikkből alapján azonban még van mit javítani a pontosságon…

Hogyan használhatják a városok a mesterséges intelligenciát?

Egyelőre még mindenki csak tanulja, hogy mire és hogyan lehet majd használni a mesterséges intelligenciát, ez alól pedig a nagyvárosok üzemeltetői és a hatóságok sem képeznek kivételt. Egy ösztöndíjnak köszönhetően a Northeastern University két professzora most ebben a folyamatban segít Boston lakóinak. Céljuk, hogy javaslatokat dolgozzanak ki Boston meglévő, a mesterséges intelligencia közigazgatásban történő felhasználására vonatkozó politikájának továbbfejlesztésére. Szeretnék továbbá a lakosságot is felvilágosítani arról, hogy mire jó az AI, hogyan lehet használni és milyen kérdéseket kell neki feltenni, annak érdekében, hogy megfelelő válaszokat kapjunk.

A Beatles „utolsó” dala, a Now and Then a jövő héten jelenik meg, és John Lennon vokálja lesz benne az AI technológiának köszönhetően”

A Beatles jövő héten, 50 évvel a zenekar feloszlása után, az AI-nak köszönhetően kiadja „utolsó” dalát. A Now And Then című szám egy 1970-es évekbeli demófelvételen alapul, amelyen Sir Paul McCartney és Ringo Star az elmúlt négy évtizedben dolgozott. A dalpremier november 2-án 14 órakor lesz és rajta lesz a zenekar Red And Blue című albumának újramasterelt változatán is, amely november 10-én jelenik meg.

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!