Az OpenAI egy olyan funkciót fejleszt a ChatGPT számára, amely képes keresni a weben, és az eredményekben forrásokat idézni – állítja egy, bennfentes informátor. Ezzel a cég potenciálisan felveheti a versenyt az Alphabet Inc. Google és a Perplexity AI kereső startupjával. 

Az OpenAI tehát a keresés királyával száll szembe, ami nehéz, de talán nem lehetetlen. Bár a Google szinte monopolhelyzetben van a keresőpiacon, az utóbbi időben az eredmények pontossága nem volt kiemelkedő. Alacsony minőségű bejegyzések, hirdetések és egyéb irreleváns tartalmak halmozódtak fel az olyan webhelyek fölé, amelyek valóban választ adnak a keresett kérdésre. Persze, a Google-nek is meg kell keresnie a pénzét, de ha a keresésedért csak hirdetéseket és spameket kapsz, akkor mi haszna van a szolgáltatásuknak?

Az OpenAI-nak két dolgot kellene tennie ahhoz, hogy jobbá váljon versenytársánál: Pontosabb, relevánsabb találatokat kellene visszaadniuk a keresés során, valamint egy jobb mesterséges intelligencia-összefoglalót kellene kínálniuk. 

 

De hogyan nézne ki ez az élmény?

A funkció lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy a ChatGPT-nek feltegyenek egy kérdést, és olyan válaszokat kapjanak, amelyek a webről származó részleteket használnak fel, hivatkozva olyan forrásokra, mint a Wikipedia bejegyzések és blogbejegyzések. -mondta a nevének elhallgatását kérő informátor.

A termék egyik változata a kérdésekre adott írásbeli válaszok mellett képeket is használna, ha azok relevánsak. Ha egy felhasználó például azt kérdezi a ChatGPT-től, hogy hogyan kell kicserélni egy kilincset, az eredmények tartalmazhatnak egy ábrát a feladat illusztrálására.

Néha ez nagyon hasznos: Anélkül, hogy több webhelyet kellene átnézni, hogy választ kapjunk kérdéseinkre, egy szinte kész összefoglalót kapnánk, kiegészítve a legfontosabb gondolatok kiemelésével, képekkel, pontokkal és forrásokkal, amelyekből vissza ellenőrizhetjük a mesterséges intelligenciát.

Ezekkel a lehetőségekkel az OpenAI – ha nem is biztos, hogy egyik napról a másikra -, de felveheti a versenyt a Google-lal és talán elég lenne ahhoz, hogy sokakat érdekeltté tegyen a váltásban.

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!