23 évvel ezelőtt Steven Spielberg már figyelmeztetett az M.I.-re.

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor az internet szenzációnak számított? Egyszer csak ott volt, mint egy nagy és ijesztő valami, ami rengeteg lehetőséget kínált az embereknek méghozzá olcsón. De volt valaki, aki már akkor is látta, hogy a lehetőségek mellett veszélyeket is rejt magában a jövő…ez a valaki Steven Spielberg volt, aki már 2001-ben az A.I.-val nyűgözte le a közönséget és bár a kifejezést, hogy mesterséges intelligencia nem ő használta először, mégis ő volt az, aki megmutatta, mire képes a technológia.

Tom Hanks szerint a beleegyezése nélkül használták fel a fogászati terv reklámjában a mesterséges intelligenciáját

Tom Hanks a napokban Instagram üzenetben arra figyelmeztette rajongóit (btw. mondjuk én örülnék neki, ha Tom Hankstől kapnék üzenetet), hogy egy fogászati csomag reklámja – amelyen látszólag ő látható – az valójában hamisítvány, és a kép a mesterséges intelligencia segítségével készült. A színész szerint ez az egész döbbenetes: „Ha holnap elüt egy busz, attól még az előadások folytatódhatnak, és senki sem fogja megmondani, hogy filmben éppen nem én vagyok, hanem az AI vagy a deepfake által generált hasonmásom… és ez azon túl, hogy egy művészeti alkotás, egyben jogi kihívás is.” Ti mit szólnátok hozzá, ha miután már nem éltek valaki mégis odamontázsolna benneteket a családi vacsira?

Top tanácsadó cég szerint a stúdióknak "el kellene utasítaniuk" az AI-t, mint a kreatívok helyettesítőjét

A kreatív szakemberek A.I.-val kapcsolatos aggályai idén nyáron Hollywoodban az írók és színészek sztrájkjával nagyjából egy időben kerültek reflektorfénybe, és sok vita folyt arról, hogy a mesterséges intelligencia helyettesítheti-e a művészeket és veszélyeztetheti-e a kreatív munkát. A Bain & Co. vezetési tanácsadó cég a „Tech in Content Production” című új jelentésében az alábbi provokatív kérdést teszi fel: Vajon az AI tényleg képes kivégezni a filmes szakmát? A tudományos kutatásokon alapuló cikk, a hatásvadász címet követően is egyértelműen a kreatív szakma fontosságát hangsúlyozza: “A generatív mesterséges intelligencia nem helyettesítheti a kreatív alkotóinkat – csupán egy esetben: ha nem minőségi tartalmat akarunk”. Jól értem akkor, hogy eszerint az A.I. egyelőre csak gagyi dolgok megalkotására képes?

A Microsoft vezérigazgatója a mesterséges intelligencia "rémálomszerű" jövőjére figyelmeztet, ha a Google keresődominanciája folytatódik

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója hétfőn arra figyelmeztetett, hogy “rémálomszerű” forgatókönyv elé néz az internet, ha a Google dominanciája az online keresésben továbbra is fennmarad. A Microsoft vezérigazgatója szerint azonban még ennél is aggasztóbb, hogy az a hatalmas mennyiségű keresési adat, amelyet a különböző megállapodások értelmében a vállalatok a Google rendelkezésére bocsátanak, elősegíti, hogy az A.I. alapú modelljeit tökéletesre fejlesztve a generatív mesterséges intelligencia terén behozhatatlan előnyre tegyen szert. Vajon mennyire uralja majd le az életünket a Google, ha már most fogmosás közben is ezen a platformon keresel?

Casey Bloys, az HBO főnöke azt mondja, hogy a műsorait nem mesterséges intelligencia fogja készíteni

„Nem tudok elképzelni egy olyan világot, ahol a forgatókönyvírók kikerülnek a gyártási folyamatból, és egy producer nevetve azt mondja, hogy oh hát semmi gond majd a ChatGPT ír nekünk egy nagyszerű True Detective évadot.” – nyilatkozta a napokban a HBO és a HBOMax főnöke egy konferencián. Mivel a hónapok óta tartó sztrájk végül valóban magasabb fizetéseket eredményezett az Amerikai Írószövetség tagjainak, ezért most a színészek is elkezdtek reménykedni, hogy esetükben is elképzelhető valami hasonló, ugyanakkor Casey Bloys, azt is elmondta, hogy egyelőre nem látja azt, hogy ez megváltoztatta volna a cég üzletmenetét. Hát, nem tudom, hogy milyen lenne a True Detective sorozat, ha az A.I. írná kizárólag és nem Collin Farrel játszana benne…