Veszélyben a színészek és írók jövője?

Ashton Kutcher, a volt színész és jelenlegi kockázati tőkebefektető, kijelentette, hogy az AI radikálisan megváltoztathatja a filmgyártást, ami sokak szerint a színészek és írók munkáját veszélyezteti. Az OpenAI Sora nevű videókészítőjét dicsérte, amely lehetővé tette számára, hogy percek alatt animáljon egy sivatagi homokvihar jelenetet. Szerinte a mesterséges intelligenciával olcsóbban és gyorsabban lehet filmeket készíteni, ami felveti a forgatókönyvírók és CGI-szakemberek helyettesítésének lehetőségét. Kutcher szavai vegyes fogadtatásra találtak: egyesek szerint a technológia az alkotómunkát fenyegeti.

 

 

Új szintre lép az iPhone: bemutatták AI fejlesztéseiket

Az Apple bemutatta első generatív AI-funkcióit az iPhone-hoz, például a személyre szabott Genmojit és az intelligensebb Sirit, ami személyes kérdésekre is válaszol. Az Apple együttműködik az OpenAI-al, és az AI-funkciókat a készülékeken futtatja a magánszféra védelme érdekében. Emellett frissítéseket jelentettek be az iOS 18-hoz, a Mac, AirPods és Apple Watch készülékekhez, valamint új fejlesztéseket a Vision Pro headsetekhez.

 

 

Tiszta képek, mesterséges hatás: Az AI technológia felújítja vagy tönkreteszi a klasszikusokat?

Az AI technológiát alkalmazzák klasszikus filmek, mint a „True Lies” és az „Aliens” új Blu-ray verzióinak felújítására, amely élesebb és tisztább képeket eredményez. Az új felvételek kristálytiszta részleteket és élénk színeket mutatnak, de sok néző szerint a felújított változatok mesterségesen simának és természetellenesnek tűnnek, ami megváltoztatja vagy esetleg tönkre is teszi az eredeti film hangulatát. A mesterséges intelligenciát főleg a kép finomítására használják, de a kritikusok szerint az ilyen „javítások” a filmek autentikus megjelenésének rovására mennek.

 

 

Költséges Változások a Ubisoftnál: Generatív AI a Játékokban

Az Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot szerint a generatív AI jelentősen megváltoztatja a videojátékok fejlesztését és játékélményt, különösen az olyan nyílt világú játékoknál, mint az „Assassin’s Creed”. Azonban a technológia magas költségei komoly kihívást jelentenek. Az új játékoknál, mint a „Star Wars Outlaws” és az „Assassin’s Creed Shadows”, már használják a mesterséges intelligencia nyújtotta fejlesztéseket és lehetőségeket, azonban a költségek és a munkafolyamatok hossza miatt a tömeges elterjedése még kétséges.

 

 

Forradalom a Filmiparban: AI Által Készített Filmek Versenyeznek a BiFan-on!

A Bucheon Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál (BiFan) első alkalommal rendez AI filmversenyt, 15 filmmel. A verseny célja felfedezni a mesterséges intelligencia lehetőségeit a filmkészítésben, pénzdíjjal támogatva az alkotókat. A filmeket a narratíva, művészi megvalósítás, eredetiség és az AI technológia használata alapján választották ki.

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!