Animációs filmmel ünneplik a kőbányai sörgyártás 170 évét

Történelmi képek kelnek életre a Dreher Sörgyárak filmjében, amit az Animatiqua készített.

 

A Dreher Sörgyárak büszkén ünnepelte alapításának 170. évfordulóját egy különleges eseménysorozattal, amelynek egyik fénypontja egy animációs film premierje volt. Az Animatiqua animációs stúdióval karöltve készült film nemcsak a múltat idézi meg, hanem a jövőbe tekintve is új fejezetet nyit a magyar söripar történetében.

Az Animatiqua, amely a digitális animáció területén elért kiemelkedő szakmai eredményei révén vált ismertté, a legendás Dreher Sörgyárak múltjából származó képeket keltette életre egy innovatív, parallax technikával. A projekt során az animációs csapat először a történelmi fotók retusálásával kezdte a munkát, ezt követte a mesterséges intelligencia alkalmazása, amely tovább finomította a képeket. Ezután a “felszeletelés” módszerével a képek rétegekre bontásra és 3D-s modellezésre kerültek, így készítve el a mozgó, élettel teli jeleneteket. Mindegyik snitt készítése átlagosan négy munkanapot vett igénybe, ami a stúdió elkötelezettségét és művészeti hozzáértését tükrözi.

 

A film legkorábbi képe Franz Anton Dreher, a sörgyár alapítójának XVIII. századi portréját eleveníti meg, míg a legújabb jelenetek a 1960-as évek innovációit, mint például a futószalagot és a lovaskocsikat leváltó tartálykocsikat mutatják be. A film további különlegességei között szerepel az ország egyik első mozgó fényreklámja a 30-as évek Nagymező utcája felett. A záróképsorok pedig már a 21. századi Dreher életképeket mutatják meg.

 

Az év további részében a Dreher Sörgyárak különleges tárlatvezetéseket, archív filmfelvételek bemutatását tervezi, amelyek még inkább kiemelik a gyár gazdag történelmét és kulturális örökségét, miközben belekezd a magyar söripar történetének eddigi legnagyobb fejlesztéssorozatába. A 170. évforduló alkalmából megjelenő „Dreher Antal – Életrajzi vázlatok” című könyv is hozzájárul az ünnepi hangulathoz, amely az alapító életét és örökségét dolgozza fel Dr. Török Róbert muzeológus gondozásában.

 

Az Animatiqua és a Dreher Sörgyárak együttműködése példaértékű, hiszen ötvözi a hagyománytiszteletet a modern technológiai megoldásokkal, így hozva létre egy olyan művészeti alkotást, ami méltóképpen tiszteleg a kőbányai sörgyártás több mint másfél évszázados múltja előtt. A filmvetítésekről és a tematikus tárlatvezetésekről további információk a www.dreherzrt170.hu weboldalon érhetőek el.

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!