Az MIT tudósai támogatásokat kaptak a generatív mesterséges intelligencia társadalmi hatásainak vizsgálatára

Júliusban Sally Kornbluth, az MIT elnöke és Cynthia Barnhart, az MIT igazgatója felhívást tettek közzé, melyben arra kérték a jelentkezőket, hogy mutassák be a mesterséges intelligencia társadalmi, környezeti, politikai hatásait. A beérkezett pályázatok közül a bizottság végül 27-et választott ki és javasolt finanszírozásra. A nyertes kutatócsoportok 50 000 és 70 000 dollár közötti összeget kapnak, hogy december 15-ig elkészítsenek egy 10 oldalas hatásvizsgálati tanulmányt. Az elkészült pályaművek elérhetőek lesznek az MIT weblapján és az összes MIT által kezelt és üzemeltetett publikációs helyen. Kíváncsian várjuk, hogy az interdiszciplináris kutatócsoportok vajon mit állapítanak meg az AI hatásairól?

A YouTube számos új AI-alapú eszközt mutat be az alkotók számára

A YouTube csütörtökön egy sor új, mesterséges intelligenciával működő eszközt mutatott be, amelyek segítenek az amatőr alkotóknak videókat készíteni és szélesebb közönséget elérni a platformon. „Szeretnénk, ha minden felhasználónak lehetősége lenne arra, hogy profi videókat töltsön fel. Az új, AI alapú megoldásaink megkönnyítik és leegyszerűsítik majd számukra ezt a folyamatot.” – mondta Neal Mohan, vezérigazgató a vállalat éves Made On YouTube termékbemutató rendezvényén. A YouTube célja, hogy bárki számára elérhetőek legyenek az új alkalmazások! Kérdés mit szól majd az önjelölt rendezőkhöz Hollywood?

Egy viral AI író vallomásai

Volt egy tragikus esemény az életemben, amiről nem szeretek beszélni. A nővérem rákban halt meg még főiskolás korunkban és én húsz éve képtelen vagyok kiírni magamból, ami vele történt. Egyik este úgy döntöttem, eljött az idő, hogy megírjam a történetünket és az alábbi mondatot diktáltam le a Chat GPT3-nak: „A nővéremnél Ewing-szarkómát diagnosztizáltak, amikor én elsőéves voltam a gimnáziumban.” Eleinte nem nagyon sikerült neki felvenni a fonalat, a legelső esszéje úgy végződött, hogy a nővérem meggyógyult és remekül van. Végül aztán úgy negyedik, ötödik próbálkozásom után valami megváltozott. A mesterséges intelligencia profi módon és érzékletesen fogalmazta meg, amin keresztülmentem, ezért úgy döntöttem, hogy az esszét GHOST címmel megjelentetem, hogy ezzel segítsek másoknak is a gyászfeldolgozásban. Ha a mesterséges intelligencia tényleg segít az íróknak, akkor miért ódzkodnak mégis tőle ennyien?

Egy Disney-rendező megpróbált – és kudarcot vallott – egy mesterséges intelligenciájú Hans Zimmert használni a filmzene elkészítéséhez

Gareth Edwards – a The Creator sikerén felbuzdulva – egy, a neve elhallgatását kérő céget kért fel arra, hogy készítsen neki a mesterséges intelligencia segítségével zenét egy készülő filmjéhez, az Oscar-díjas zeneszerző, Hans Zimmer stílusában. Az eredmény 10-es skálán jó, ha 7-esre sikerült, így Edwards végül a „hús-vér” Hans Zimmerhez fordult. Henry Ajder, generatív mesterséges intelligencia szakértő szerint ez csupán azért fordulhatott elő, mert zenét generáló mesterséges intelligencia még gyerekcipőben jár, ez meg is magyarázza, Edwards miért jutott ilyen eredményre. Hans Zimmer nem kommentálta az esetet. Vajon, ha már írni és filmet rendezni egészen jól tud az AI, akkor mennyi idő kell neki, hogy megtanuljon filmzenét komponálni és mit szólnak majd ehhez a zeneszerzők?

The Creator: Első reakciók az AI robotos sci-fi filmre

Mi is többször adtunk már hírt, a The Creator című robotos sci-fi eposzról, amely mind a kritikusok, mind a mozirajongók körében nagy port kavart a nem mindennapinak mondható filmes megoldásainak köszönhetően. A főszereplő John David Washington, aki egy Joshua nevű katonát alakít és az a feladata, hogy megölje a Teremtőt (mesterséges intelligencia), aki olyan fegyvert fejlesztett ki, amely képes elpusztítani az emberiséget. A screenrant.com összegyűjtötte, hogy miket posztoltak az utóbbi időben a rajongók a filmmel kapcsolatban; ezt osztjuk meg most mi is veletek, és kíváncsian várjuk, mit gondoltok Ti a The Creator-ról?

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!