Hollywoodban már most is testszkenneléseket végeznek, hogy felváltsák a statisztákat

Alexandria Rubalca négy hétig dolgozott háttérszínészként a Disney+ WandaVision című sorozatában, mikor a produkciós stáb arra kérte, hogy menjen az egyik teherautóhoz – tucatnyi más színésszel együtt – és tegye, amit az ottani kollégák mondanak neki. „Hátul” a színészekről kb. 15 perc alatt digitális másolatokat készítettek, a kérdésre viszont, hogy más filmekben is használják-e majd ezeket az „klónokat” senki nem kapott választ. A Disney pedig azóta sem kommentálta az esetet.

Hallucináló Mesterséges intelligencia? Lesz rá megoldás?

A hallucinációként, konfabulációként vagy egyszerűen csak kitalálásként nevezett jelenség komoly problémát jelentenek minden olyan vállalkozás vagy szervezet számára, amely a generatív mesterséges intelligencia-rendszert használ hivatalos dokumentumok összeállítására vagy olyan munkafolyamatok elvégzésére, ahol a hibáknak komoly következményei lehetnek. Daniela Amodei, a Claude 2 chatbotot készítő Anthropic társalapítója és elnöke szerint a megoldás viszont még várat magára: „Nem hiszem, hogy egyelőre létezne olyan modell, amelyik nem szenved némi hallucinációtól” – mondta.

A mesterséges intelligencia heti 3K cikket generál egy lapnak

A News Corp Australia hetente 3000 cikket ír a mesterséges intelligencia segítségével. „Néhány éve már automatizált módon, naponta többször frissítjük a helyi üzemanyagárakról szóló híreket, a közlekedési és időjárási adatokat, illetve a halálesetekről és temetésekről szóló értesítéseket. Az AI megkönnyíti az újságírást és segít új előfizetőket generálni.” -árulta el a napokban Michael Miller ügyvezető.

    A Mátrix óta retteg a Mesterséges Intelligenciától

    Lambert Wilson francia színész, akit a Mátrix-filmekből ismerhetünk teljes mellszélességgel kiáll a sztrájkoló hollywoodi kollégái mellett, akik azért sztrájkolnak, hogy megakadályozzák a stúdiókat abban, hogy az AI segítségével klónozzák, majd később más filmekhez is használják az avatarokat. „Hiszem, hogy civilizációs csatát vívunk, ami után már semmi sem lesz a régi. Az, hogy ki nyer, sok mindent eldönt, nemcsak a moziról, hanem a jövőnkről is…”

    Versek egy MI agyából, amitől kiver a frász

    Sokan még mindig attól tartanak, hogy az AI felforgatja a munka világát és az úgynevezett kreatív iparban, mint a film vagy az írás elveszi a munkalehetőséget a „hús-vér” alkotóktól. A technológiával szembeni szorongást az sem segít enyhíteni, hogy már sokszor bebizonyosodott: a ChatGPT még mindig eléggé korlátozott abban a fajta kreativitásban, amit az írással foglalkozó emberektől elvárunk. Ezt hivatott bizonyítani a riport is, amelyben írók, forgatókönyvírók és producerek tesztelik az open AI-t.