I. Itt vannak az AI hírességek, akikkel most randizhatsz

Meguntad a hagyományos párkeresést? Úgy érzed itt az ideje olyan valakivel randizni, aki egy az egyben úgy néz ki, ahogyan szeretnéd és pont azt mondja, amit hallani akarsz? Akkor nyiss valami egészen újra, mint amilyen az AI randivonal, ahol akár sztárok avatárjaival is randizhatsz! Kaitlyn “Amouranth” Siragusa és Caryn Marjorie májusban indították el a Forever Companion-t, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a szimpla beszélgetéstől kezdve a telefonszexig bármit megtegyen „online” szerelmükkel. „Célunk, hogy soha senki ne érezze magát egyedül!” -mondták.

2. A Google új AI-alapú keresési eredményei lenyúlják a híroldalakat

A Google már régóta kísérletezik azzal, hogyan tudná a lehető leghatékonyabban alkalmazni a mesterséges intelligenciát, az év elején pedig úgy tűnt meg is találta a választ, egy új keresési funkciót formájában. A tervezők által kitalált ötlet lényege, hogy a felhasználók úgy kapjanak összefoglaló választ a kérdéseikre, hogy közben nem kell elhagyniuk, magát a találati oldalt. A kritikusok szerint ezek a hírösszefoglalók könnyen lopásnak minősülhetnek, és arra ösztönözhetik az online sajtót, hogy tartalmaikat teljesen fizetőssé tegyék. Kérdés, vajon megéri-e az olvasóknak, egy AI által generált hírösszefoglaló vagy szívesebben elolvasnák a teljes cikket, de ingyen?

3. Ikonikus CGI művész szerint hamarosan lesz egy teljesen ai-generált film

Miközben színészek és írók ezrei sztrájkolnak és tiltakoznak a mesterséges intelligencia ellen, amely úgy érzik egzisztenciális fenyegetést jelent a megélhetésükre nézve, Steve Williams (aki olyan ikonikus filmeken dolgozott, mint James Cameron “Terminátor 2: Az ítélet napja) azt állítja, az emberek nagy része összekeveri a valóságot saját félelmeivel. A mostani AI körüli hypot egy nemrég vele készölt interjúban Orson Welles híres rádiójátékához, A világok háborújához hasonlította, amely néhány embert annyira megtévesztett, hogy elhitte, tényleg jönnek a földönkívüliek. Tényleg ennyire alaptalan lenne Hollywood félelme? Megjósolhatjuk előre mire lesz képes az AI?

4. Vizuális művészek harcolnak a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek ellen a munkájukért

Azt már hónapok óta hallgatjuk, hogy a hollywoodi színészek és forgatókönyv írók rettegnek az AI-tól és sztrájkolnak az ellen, hogy a stúdiók használhassák digitális képmásukat a különböző filmekben. A hurriyel Daily News legújabb cikkét olvasva azonban nagyon úgy tűnik, hogy most már a vizuális művészek is beálltak a sorba. „Festőként mindig is nehezebb volt megélni, mint mondjuk színészként, pláne most, hogy a képeimet az AI ingyen felhasználja új alkotások létrehozásához, az engedélyem nélkül!” – mondta Kelly McKeran. A hölgy az egyike annak a három művésznek, akik a szerzői jogaik és karrierjük védelmében beperelték a „képeket parancsra generálni képes” mesterséges intelligencia-alkalmazások gyártóit. Az beadvány most egy San Franciscó-i szövetségi bíró döntésére vár, aki úgy tűnik egyet ért azzal, hogy az AI-cégek megsértik-e a szerzői jogokat, amikor képek milliárdjait használva új képeket generálnak.

5. Hogyan készüljünk fel a GenAI jövőjére, amelyet nem tudunk előre jelezni?

Nemrégiben egy neves bank vezérigazgatója a generatív AI nyújtotta lehetőségekről beszélgetett a Harward Business Review riporterével. Elmondta, hogy kezdetben csak a csalások felderítésére és az ügyfélszolgálat minőségének javítására használták a mesterséges intelligenciát, de a technológia gyors fejlődésének köszönhetően úgy tűnik, az AI-ban ennél nagyobb potenciál van. Néhány éven belül véleménye szerint a nagy teljesítményű mesterséges intelligencia-rendszerek ugyanolyan szinten tudnak majd kognitív munkát végezni, mint az emberi munkaerő. Hogy hány munkahely szűnik majd meg ennek köszönhetően az még a jövő zenéje…

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!