Hollywood belenyugszik az AI előrenyomulásába?

 

Mivel a Midjourney-hez hasonló AI generátorok egyre inkább képesek képkockáról képkockára lemásolni a filmeket, nem tarthat sokáig, amíg eljutnak arra a szintre, hogy újraalkossák a Bosszúállók Végjátékot egy alternatív fináléval. Vajon Hollywood hagyni fogja, hogy ez megtörténjen?

Tavaly Hollywood számba vette a generatív mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket – és veszélyeket. Az embert utánzó chatbotok használata a sztrájkokban egyre sarkalatosabb ponttá vált. Az alkotók bírósághoz fordultak, és tömeges szerzői jogsértéssel vádolták az AI-cégeket, mivel állítólag az ő műveiket használták fel az AI tanítására. E jogi sortüzek hátterében egy kérdés kiemelkedik: Miért nem pereltek a nagy stúdiók, hogy megvédjék szellemi tulajdonukat, mint ahogy más jogtulajdonosok teszik?

Az egyik válasz az a lehetőség, hogy még mindig tárgyalnak a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatokkal, hogy licencszerződést kössenek. Egy ennél rosszabb forgatókönyv szerint az a lehetőség áll fenn, hogy a munkaerőköltségek csökkentése érdekében maguknak akarják hasznosítani ezeket eszközöket. Ezen kívül még az is szóbajöhet, hogy kivárnak, bizonyítékokat gyűjtenek, és figyelemmel kísérjék a többi ügy előrehaladását.

Vajon az AI képes lesz helyettesíteni egy ember zsenialitását?

 

Kelly Carlin, forgatókönyvíró, producer és a legendás humorista, George Carlin lánya élesen bírálta egy olyan komédia különkiadás megjelenését, amely néhai édesapja mesterséges intelligencia által generált változatát használja.

Kedden jelent meg egy egyórás különkiadás George Carlin: I’m Glad I’m Dead, címmel, a Dudesy nevű podcast YouTube-csatornáján. A műsor házigazdái Will Sasso és Chad Kultgen szerint a mesterséges intelligencia és a komédia vegyítését, “az első ilyen jellegű médiakísérletként” jellemezték.

A különkiadásban a mesterséges intelligencia George Carlin, a komikus jellegzetes stílusát és ritmusát használva narrál kommentárokat az AI által generált képekhez, és olyan modern témákkal foglalkozik, mint Elon Musk, a Twitter, a Tesla, a streaming szolgáltatások és maga az AI.

Kelly Carlin szerdán az X-en (korábban Twitter) világossá tette, hogy a projektre nem kaptak engedélyt a komikus családjától. Kelly Carlin közleményében azt mondta, hogy édesapja “egy életen át tökéletesítette a mesterségét a maga emberi életéből, agyából és képzeletéből”, és hogy “soha semmilyen gép nem fogja helyettesíteni [George Carlin] zsenialitását”. Elítélte, hogy a mesterséges intelligenciát arra használják, hogy “újraalkossanak egy olyan elmét, amely soha többé nem fog létezni”.

Tesla szupertöltő állomás mozival és étteremmel

 

A Tesla 24 órás étteremmel és mozivásznakkal tervezi a hollywoodi szupertöltő állomást. A Santa Monica Boulevardon található fejlesztés két mozivásznat és mintegy 30 töltőállomást tartalmaz majd.

Folyamatban van a Tesla szupertöltő éttermének és autósmozijának építése Hollywoodban. A várossal megosztott dokumentumok szerint az étterem a nap 24 órájában nyitva lesz, két mozivászonnal és mintegy 30 elektromos járműtöltő állomással.

A Tesla nagyon keveset mondott a fejlesztésről nyilvánosan, de az eddigi információkból úgy tűnik, hogy a mozivásznakon rövid filmeket fognak vetíteni – nagyjából 30 perceseket -, vagyis annyi időt, amennyi egy elektromos jármű feltöltéséhez szükséges.

Új “Fear street” film készül a Netflixen

 

R.L. Stine 1992-es “Fear street” című regényének, A bálkirálynőnek a filmadaptációja van fejlesztés alatt a Netflixnél, erről maga a szerző számolt be.

Stine szombaton az X/Twitteren osztotta meg a hírt, és azt írta: “Filmhírek: Végre bejelenthetem, hogy egy új “Fear street” film készül a Netflix számára. A “Fear street” című könyvemen, a “The Prom Queen”-en alapul. Jó hírek!”

Ez lesz a negyedik “Fear Street” film, amelyet a könyvsorozatból adaptáltak a “Fear Street Part One: 1994”, a “Fear Street Part Two: 1978” és a “Fear Street Part Three: 1666” után. A Leigh Janiak rendezésében készült trilógia 2021 júliusában három egymást követő héten keresztül jelent meg a Netflixen. Az Ohio állambeli Shadyside-ban élő tinédzserek egy csoportját követte, akik felfedezik a városukat sújtó kísérteties eseményeket. A “The Prom Queen” új szereplőgárdát vonultat fel.

A mesterséges intelligencia által generált Taylor Swift reklám söpör végig az interneten.

 

A mesterséges intelligencia és a deepfake technológia fenyegető veszélyei elől még Taylor Swift sem menekülhet. Nemrégiben bejárta az internetet egy videó, amelyben Swift mesterséges intelligenciával készített hasonmása a Le Creuset főzőedényeket népszerűsíti. Néhányan be is dőltek az átverésnek – számol be a The New York Times.

A csaló reklámok, amelyek a Facebookra kerültek ki, Swift hangjának és megjelenésének mesterséges intelligenciával generált változatát használják. A hirdetésben AI Swift azt állítja, hogy ingyen Le Creuset edénykészleteket ad “hűséges rajongóinak”. A nézőket arra kérik, hogy kattintsanak egy gombra és válaszoljanak néhány kérdésre, hogy megkapják az ingyenes edénykészletet – a beírt személyes adatokat a csalók ellopják. A Le Creuset azt állítja, hogy nincs köze a hirdetésekhez, Swift képviselői nem kommentálták a videókat.

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!