A Google 1,67 milliárd dolláros kártérítési igénnyel néz szembe az AI-hoz kapcsolódó szabadalmi perben

A Google kedden egy bostoni szövetségi esküdtszék elé vonult, hogy megvédje magát egy informatikus keresetével szemben, amiben 1,67 milliárd dollárt követel a cégtől. Az informatikus szerint a Google-nek azért kellene fizetnie, mert megsértette a szabadalmi jogát azzal, hogy a termékeiben az ő általa kifejleszetett processzorokat használta.

A Joseph Bates massachusettsi informatikus ügyvédje elmondta az esküdteknek, hogy a Google lemásolta Bates technológiáját. Ez azután történt, hogy többször is találkozott velük, hogy megvitassák a mesterséges intelligencia fejlesztésének egyik központi problémáját megoldó ötleteit. Az ügyvéd elmondta, hogy miután Bates 2010 és 2014 között megosztotta a Google-lel a számítógép-feldolgozási újításait, a technológiai óriásvállalat a tudta nélkül lemásolta a szabadalmaztatott technológiáját. Állítólag Bates újításait a Google Tensor Processing Unit-okba építette be, a Google kereső, a Gmail, a Google Fordító és más Google-szolgáltatások AI-funkcióinak támogatására használta.

Az AI macskakapu automatikusan meg tudja állítani kedvencünket a bejáratnál, ha felismeri, hogy zsákmányt szeretne behozni.

A “Flappie” minden belépési kísérletet rögzít is, így pontosan láthatjuk, mire vadászott a cicánk. A macskák évente 275 millió madarat, egeret és más állatot ölnek meg az Egyesült Királyságban, és a tulajdonosok gyakran találják meg a bizonyítékokat másnap reggel a házban. Aminek a gazdik nem igazán örülnek. Ennek kiküszöbölésre találták fel ezt az intelligens macskakaput.

A nagy felbontású éjjellátó kamerát és az arcfelismerő szoftverekhez hasonló egyedi algoritmust kombináló eszköz 90 százalékos pontossággal működik. Ez pedig folyamatosan javul, ahogy a mesterséges intelligencia hozzászokik a macskához. Egy infravörös kamerát szereltek fel közvetlenül a nyílás fölé, hogy letapogassa a macska arcát, és a mesterséges intelligencia segítségével meghatározza, hogy van-e nála valami. A csappantyú mindaddig zárva marad, amíg a macska el nem ejti a zsákmányát.

Felfedezések hetek, nem évek alatt: Hogyan gyorsítja fel a tudományos felfedezéseket a mesterséges intelligencia és a nagy teljesítményű számítástechnika?

A számítástechnika már eddig is felgyorsította a tudományos felfedezéseket. Most a fejlett mesterséges intelligencia és a következő generációs felhőalapú számítástechnika kombinációja olyan sebességre turbózza fel a felfedezések ütemét, amelyet néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt.

A Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) tudósai a Microsofttal való együttműködés részeként egy új akkumulátor-anyagot tesztelnek, amelyet nem évek, hanem hetek alatt találtak meg. Az új akkumulátor-anyaghoz mindössze 80 óra alatt 32 millió potenciális szervetlen anyagból 18 ígéretes jelöltet szűrt ki, amelyek felhasználhatók az akkumulátor-fejlesztésben. Erre úgy voltak, képesek, hogy a fejlett mesterséges intelligenciát és a nagy teljesítményű számítástechnikát együtt alkalmazzák. Ennek a technológiának a neve HPC – a felhőalapú számítástechnika egy olyan típusa, amely nagyszámú számítógépet egyesít összetett tudományos és matematikai feladatok megoldására.

Az AI mindenütt jelen van a CES 2024-en. Itt vannak a legmenőbb technológiák, amiket eddig láttunk

A CES 2024-en az AI mindenhol és látszólag mindenben jelen van. Legyen szó generatív AI-ról vagy az évek óta létező mesterséges intelligenciáról, ez az új, forró technológiai fogalomként kerül a címlapokra. Íme néhány kreatívabb és érdekesebb alkalmazási mód, amelyet idén láttunk.

Billentyűzet és érintőpad a HP Spectre x360 14 laptopon

Az Intel legújabb Core Ultra processzoraira épülő új HP Spectre x360 14 az AI laptopok egyik példája. A Core Ultra lapkákat úgy tervezték, hogy a korábbi lapkáknál hatékonyabban kezeljék az AI-munkaterhelést.

A Lenovo Magic Bay robotja

A legújabb Magic Bay koncepció egy aranyos kis robot, amely arckifejezést váltogat, miközben a kijelző fölött figyeli az embert. Jelenleg alig tud mást, mint pislogni és mosolyogni, de a Lenovo a jövőben a Magic Bay robotot hangszóróval és mikrofonnal látja el, hogy hangvezérelt, mesterséges intelligenciával működő asszisztensként szolgálhasson. Tehát, mint a Microsoft Copilot vagy a ChatGPT, csak barátságos arccal.

Megállapodás az emberi hangot utánzó mesterséges intelligenciáról

A Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) és a Replica Studios nagyszabású AI bejelentést tett a CES-en. A SAG-AFTRA, a világ legnagyobb előadóművészeket képviselő szakszervezete és a Replica, egy AI hangtechnológiával foglalkozó vállalat megállapodást kötött, amely szerint a szinkronszínészeknek fizetnek a hangjuk digitális másolatának videojátékokban való felhasználásra való licenceléséért. Ez az első alkalom, hogy egy olyan csoport, mint a SAG-AFTRA megkísérelte kodifikálni az előadói hangok mesterséges intelligenciával készült másolataihoz való hozzájárulást és a díjazást.

Mesterséges intelligenciával rendelkező robot azonosítja és javítja a kátyúkat Hertfordshire-ben

A remények szerint az új robot forradalmasíthatja a kátyúk kezelését a világon. Az ARRES (Autonomous Road Repair System) robot felismeri a repedéseket vagy lyukakat, és betömi azokat, hogy megakadályozza a felszíni víz bejutását. A Robotiz3d technológiai cég és a Liverpooli Egyetem a megyei tanáccsal együttműködve fejlesztette ki a robotot. A robotot még az idén munkába fogják állítani.

Az ARRES képalkotó technológiát és mesterséges intelligenciát használ a sérült útburkolatok azonosítására és javítására. Phil Bibby, az autópályákért felelős vezető tanácsos szerint a hatóság “régóta élen jár a kátyúk problémájának megoldása terén. A legmodernebb technológia alkalmazása a kátyúk kialakulásának megelőzésére pontosan az lehet, amire szükségünk van ahhoz, hogy az ország egyik legjobb úthálózata maradjon” – mondta.

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!