Meta vs OpenAI: Ki lesz az AI világában az új császár?

Meta Platforms (META.O) egy olyan új mesterséges intelligencia rendszeren dolgozik, amely legalább annyira erős lesz, mint az OpenAI legfejlettebb modellje – írta vasárnap a Wall Street Journal. A META célja, hogy az új modell már jövőre elkészüljön. Az elképzelések szerint ezzel az új alkalmazással a Facebook anyavállalata segítene más cégeknek olyan szolgáltatások létrehozásában, amelyek kifinomult szövegeket, elemzéseket és egyéb kimeneteket állítanak elő.

Robotfoci az ezüstvásznon: Sci-fi film hozza el a jövő sportját

A Teremtő (The Creator) szokatlan reklámstratégiával igyekszik még több nézőt a mozikba csábítani. A #creatorthefilm új tweetjében a poszthoz egy rövid filmet is mellékeltek, amelyen az AI-robotok stílusosan életre kelnek a pályán és a lelátón egyaránt. A tweet felirata a következő:

„A jövő itt van. A játékosok helyett robotok játszanak a Chargers és a Dolphins meccsen a SoFi Stadionban.”

A tweet a továbbiakban arra buzdít, hogy az NFL rajongók elővételes jegyeket vásároljanak a The Creatorra.

Tim Burton és az AI: Lelkesedés vagy Léleklopás?

The Independentnek adott nemrégiben készült interjú során a filmrendezőt a Buzzfeed júliusban megjelent sztorijáról kérdezték, amely mesterséges intelligencia segítségével mutatta meg, hogyan néznének ki a Disney-filmek, ha azokat Burton rendezné (ezt a listát bemutattuk mi is). Bár Burton elismerte, hogy néhány AI által generált alkotás „egész jó” volt, azért túlzottan nem örült neki, hogy kreatív stílusát utánozzák. „Az AI semmi mást nem tesz, mint elvesz valamit tőled…” – magyarázta.

„Kivesz egy darabot a lelkedből vagy a pszichédből; ez nagyon zavaró, különösen, ha köze van hozzád. Olyan, mintha egy robot elvenné az emberségedet, a lelkedet.”

Hollywood új sztárja: MI-t az előtérbe állítja a Veritone vezérigazgatója

A jeleneteket és emberi hangokat rekonstruálni képes mesterséges intelligencia használata az alapkérdés a régóta tartó hollywoodi színész- és írósztrájkban. A sztrájkolók szabályokat szeretnének a mesterséges intelligencia használatára vonatkozóan, valamint a technológia alkalmazásának engedélyezéséért cserébe magasabb díjazást. Akárhogyan is, a Veritone vezérigazgatója szerint:

„A mesterséges intelligencia ma már egy nélkülözhetetlen eszköz a kamera előtt és mögött egyaránt.” Ez vitathatatlan, de vajon ki mennyire fog profitálni belőle?

AI a filmek világában: Új korszak vagy veszélyes kísértés?

A mesterséges intelligencia jelenleg szitokszónak számít Hollywoodban, ennek ellenére a 80. Velencei Filmfesztivál egyik legnagyobb attrakciója egy olyan VR-installáció volt, amelynek köszönhetően az arra járók leülhetettek egy számítógép elé, majd egy sor személyes kérdés megválaszolása után megtekinthették, milyen portréfilmet generált a válaszokból a technológia. A Tulpamancer nevű projekt ugyan hivatalosan Marc Da Costa és Matthew Niederhauser brooklyni művészek munkája, a gyakorlatban azonban jó példa a felhasználó és az AI kreatív együttműködésére.A mesterséges intelligencia jelenleg szitokszónak számít Hollywoodban, ennek ellenére a 80. Velencei Filmfesztivál egyik legnagyobb attrakciója egy olyan VR-installáció volt, amelynek köszönhetően az arra járók leülhetettek egy számítógép elé, majd egy sor személyes kérdés megválaszolása után megtekinthették, milyen portréfilmet generált a válaszokból a technológia. A Tulpamancer nevű projekt ugyan hivatalosan Marc Da Costa és Matthew Niederhauser brooklyni művészek munkája, a gyakorlatban azonban jó példa a felhasználó és az AI kreatív együttműködésére.

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!