A ‘Prom Paktum’ című Disney-film “horrorisztikus” mesterséges intelligencia extrákkal borítja ki a nézőket

A Disney legújabb tiniknek készült romkomja a Prom Pact idén márciusban került a mozikba…azóta akár le is csenghetett volna, mert azért annyira nem volt nagy durranás. A héten azonban felkerült a Twitterre egy poszt, az alábbi szöveggel: „Nah ez az, ami ellen a SAG-AFTRA küzd!” A videón ugyanis jól látszik, hogy az egyik jelenetben – amikor a kamera egy középiskolai kosárlabda-mérkőzést mutat – a szurkolók egyik sora feltűnően másképp néz ki, mint a körülöttük ülők. A film készítői erre reagálva elmondták, hogy az észrevétel jogos, hiszen a második sorban ülők valójában nem hús-vér emberek, hanem digitális hasonmások.

Hogyan zavarja össze az internetet az M.I. generálta Disney plakátok

Sokan rettegnek attól, hogy az AI majd mindent megváltoztat, elveszi az emberek munkahelyét, megöli a kreatív ipart és még sorolhatnánk. Vannak azonban olyanok is, akik próbálnak viccesen közelíteni a témához és a mesterséges intelligenciát inkább arra használják, hogy szórakoztató, vagy meghökkentő vizuális kreálmányokat hozzanak létre. A cikkben most összegyűjtöttük a leghajmeresztőbb ilyen alkotásokat!

Névtelen férfi símaszkban megoldást kínál Hollywood AI-problémáira

Egy ideje már minden az AI-ról szól, Amerikában még inkább, mint Európában. Mi is hónapok óta arról cikkezünk, hogy a színészek sztrájkolnak az ellen, hogy a stúdiók engedély nélkül használhassák a digitális képmásukat újabb és újabb filmekhez… „de úgy tűnik, az amerikai kongresszus nem valószínű, hogy egyhamar beleegyezik abba, hogy a mesterséges intelligencia szellemét visszazárják a palackba. Ezt valószínűleg a piac fogja kezelni és nem a politika.” – jelentette ki egy magát Ghostwriternek nevező, névtelen dalszerző és producer, aki teljesen fehér ruhában, fehér kesztyűben, fehér símaszkban és fekete napszemüvegben adott interjút. Ezek szerint a zeneipar nem ellenzi annyira a mesterséges intelligencia használatát? A cikkből kiderül…

AI-részvények: Technológiai óriások, felhő titánok, chipgyártók harcolnak az élvonalért

Ha még nem vagy biztos benne, mibe lenne érdemes befektetni a pénzed…nem, mi nem fogunk benne tanácsokat adni továbbra sem. Annyit azonban elárulhatunk, hogy ha a legjobb AI-részvényeket keresed, akkor a hype közepette érdemes óvatosnak lenned és inkább olyanokat választani, amelyek a mesterséges intelligenciát termékfejlesztésre vagy stratégiai előny megszerzésére használják. Most feladtuk a leckét, hiszen ez még az olyan óriásvállalatok számára is kihívást jelent, mint a Microsoft vagy az NVIDIA.

A Ji.hlava dokumentumfilm-fesztivál bemutatja a mesterséges intelligenciára és az új technológiákra összpontosító programját

A Ji.hlava 27. Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált október 24-29. között rendezik meg a csehországi Jihlava városában. A fesztiválon 357 filmet mutatnak: 115 világpremiert, 22 nemzetközi premiert és 17 európai premiert. A fesztiválon a mesterséges intelligencia, az új technológiák, a változó klíma, a migráció, a demokratikus rendszer és a társadalom átalakulása, valamint a szabadság és a boldogság új útjainak keresése lesznek a hangsúlyos témák. Mi már kíváncsian várjuk!

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!