James Dean állítólag megjelenik az új filmben AI-val, szakértők mérlegelik a sztárok halála utáni előnyöket

A színészek, de lássuk be, hogy mi egyszerű földi halandók is gyakran álmodozunk arról, hogy olyan karriert szeretnénk befutni, amely túlél bennünket. Ez azonban nem könnyű feladat és csak keveseknek adatik meg. James Dean-nek például sikerült, hiszen az amerikai színész mindössze három filmben szerepelt 1955-ös autóbalesete előtt, most pedig a halála után hét évtizeddel a Vissza az Édenbe című filmben tér majd vissza a rajongók nagy örömére, az AI-nak köszönhetően. A színész digitális klónja – amelyet a deepfake-ek előállításához hasonló mesterséges intelligencia-technológiával hoztak létre – a filmben nem csak egy rövid párbeszéd erejéig fog majd feltűnni, hanem az övé lesz a főszerep.

Ez egzisztenciális fenyegetés: A mesterséges intelligencia tényleg kiirtja a színészeket és tönkreteszi Hollywoodot? Bennfentesek hangja

Hollywoodban az AI-alapú tartalomkészítő platformok hirtelen felemelkedése csak tovább mélyítette az amúgy is hatalmas szakadékot színészek és a filmstúdiók között. A generatív mesterséges intelligencia valóságos gonosztevővé vált a jelenlegi munkaügyi patthelyzetben. Azt, hogy ebben a kérdésben kinek van igaza, vagy mennyire jogos a jelenleg is tartó sztrájk szerencsére nem nekünk kell eldönteni! A cikkből most az is kiderül, hogy a színészek miért akarnak a stúdióktól és a streaming szolgáltatóktól garanciát arra, hogy a mesterséges intelligencia nem fogja helyettesíteni sem magukat az előadókat, sem a forgatókönyvírókat.

‘Indiana Jones’ Harrison Ford reagált a mesterséges intelligencia használatára a legújabb film öregített kinézetének létrehozásához: “Ez csak egy trükk, ha nincs mögötte egy jó sztori.”

Habár Harrison Ford azt állítja, hogy nem fél az öregedéstől, az Indiana Jones sorozat ötödik részében mégis megfiatalították az általa megformált karaktert az AI segítségével. A színész szerint ebben semmi kivetnivaló nincsen, hiszen a mesterséges intelligencia nem egy teljesen új személyt kreált helyette. „Tényleg így néztem ki 35 évvel ezelőtt. Az új technológia Lucas filmjének képkockáit használta, amiken én vagyok.” – nyilatkozta a Reader’s Digestnek.

Szövetségi bíró megerősítette, hogy a mesterséges intelligencia művészet nem lehet szerzői joggal védett

Egy amerikai szövetségi bíró megerősítette az Egyesült Államok Szerzői Jogi Hivatalának (USCO) álláspontját, miszerint a teljes mértékben “mesterséges intelligencia” által létrehozott művészeti alkotások nem élvezhetnek szerzői jogi védelmet az Egyesült Államokban. Megjegyzendő azonban, hogy ez csak a tisztán mesterséges intelligencia által létrehozott alkotásokra vonatkozik. Ha tehát egy forgatókönyvet megírna az AI, de azt egy rendező javítaná és átdolgozná, akkor az egy új műnek számítana, amit már megilletne a szerzői jog védelme. Ennek alapján számunkra úgy tűnik a hollywoodi stúdióknak nem kell tartani az új szabályozástól…

A Fehér Ház tudományos tanácsadója több biztosítékot sürget a mesterséges intelligencia kockázatai ellen

Arati Prabhakar, a Fehér Ház Tudományos és Technológiai Politikai Hivatalának igazgatója nemrég interjút adott a mesterséges intelligencia alkalmazásával kapcsolatosan az Associated Pressnek. Joe Biden tanácsadója szerint még nem ismerjük eléggé az új technológiát, ezért az akár veszélyes is lehet. „Ezeknek a mélytanulási, gépi tanulási rendszereknek az egyik technikai jellemzője, hogy egyelőre átláthatatlanok. Természetüknél fogva fekete dobozok. Ha valaki például ráveszi az AI-t, hogy segítsen neki bombát készíteni, vagy tömegpusztító fegyvereket létrehozni, annak beláthatatlan következményei lesznek.” Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében a Fehér Ház álláspontja az, hogy a tech vállalatoknak és a kormánynak együtt kell kidolgoznia a megfelelő szabályozást ebben a kérdésben, szem előtt tartva, hogy a biztonság ne menjen az innováció rovására.

AI mítoszok, amelyeket a tech szakértők szerint meg kell cáfolni

Manapság mindenki a mestereséges intelligenciáról beszél. Mi úgy gondoljuk, hogy az AI növekvő befolyásával kapcsolatosan a lelkesedés és az óvatosság is egyaránt elfogadható álláspont; vannak azonban olyan gyakran hangoztatott vészjósló figyelmeztetések, amik igencsak alaptalanok. Az alábbi cikkben a Forbes Technológiai Tanácsának 18 tagja cáfol meg néhány széles körben elterjedt tévhitet az AI-val kapcsolatban, és elmagyarázzák azt is, mi okozhatja a félreértést.

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!