A videómarketing az online marketing egyik leghatékonyabb eszköze. Korábban már írtunk arról, hogy miért érdemes szakemberre bízni az elkészítését, és minőségi tartalmat gyártani ahelyett, hogy az unokahúgodra bíznád, aki szeret TikTokozni. Most azonban beszéljünk arról, hogyan lehet kihasználni a lehető legjobban ezt a médiumot, ami lehetőséget nyújt arra, hogy közvetlen kapcsolatot teremts a célcsoportoddal.

 

Mit szeretnék elérni?

 

Ezt a kérdést érdemes először feltenni. A videó marketingnek sok fajtája van, és lehet, hogy a konkurenciának mindegy csak “jó legyen és jó számokat hozzon”, de neked is? Ha nem akkor következzen egy pár példa, ami segíthet téged a döntésben:

 

Márkavideó:

A márkavideó segít neked abban, hogy a saját szemeden keresztül mutasd be a cég értékeit, jövőképét és személyiségét. Ezek növelik a márka ismertségét, kapcsolatot teremtenek a közönséggel, és tükrözik a cég alapelveit.

Tökéletes példa a Volvo Trucks videója. Jean-Claude Van Damme spárgázik két tolató Volvo kamion között, demonstrálva a kormányzási technológiát. Ez a videó innovatívnak, megbízhatónak és vezetőnek pozícionálja a Volvo Trucks-ot. A kampány részeként hat tesztvideó készült, amelyek több mint 100 millió YouTube megtekintést és 8 millió megosztást értek el. A videó lenyűgöző vizuális elemei, a termék jellemzőinek kreatív bemutatása és a nyugodt háttér igazi filmes élményt nyújtanak.

 

Demó Videó:

A mai digitális környezetben a termékbemutató videó kiváló eszközként szolgálhat a vállalkozásod számára, hogy megragadd a közönség figyelmét és bemutasd a termékeidet.  Ezek a videók közelebb hozzák a fogyasztókat a márka nevéhez, megbízhatóbbá téve a terméket.

A Slack ügyesen csinálta, ez a termékbemutató videó több rétegből áll: ügyes interakció van a narrátor és a színész között, a váltakozó háttér és az élénk színek figyelemfelkeltővé teszik. Ez a videó a karakterekről és az azonosulhatóságról szól. Brianna bevezetésével a Slack emberközelibbé válik, és segít a nézőknek elképzelni magukat a platform használata közben. 

 

 

Rendezvény videó:

 

Az rendezvény videó készítés egy érdekes kihívás, hiszen egyértelmű filmes perspektívával kell rendelkeznie, mindezt úgy, hogy a valós élet zavaró tényezői befolyásolják. Azonban általa lehetőséged van arra, hogy a lehető legtöbb emberhez juttasd el az esemény hírét, és kedvet csinálj hozzá vagy azt éreztesd velük, hogy ha kimaradnak lemaradnak.

Az MWC Barcelona ötletese oldotta meg, nemcsak népszerűsít, hanem hasznos információkat nyújt az esemény logisztikájáról. Mozgó grafikák és narráció segítségével az érdeklődők végigvezetik a látogatói információkon, miközben hangulatot teremtenek mind a zenével, mind vizuálisan.

 

 

Élő videó:

Egyre népszerűbbé válik az élő videók készítése, és bár érdemes körültekintően használni, mégis rengeteg előnye van. Gondoljunk csak bele, mennyi embert lehet elérni vele, akik ebben a helyzetben feltehetik a kérdéseiket, beszélgetést kezdeményezhetnek és mindenek előtt úgy érezhetik, hogy mint egy belsős ember a cég vagy esemény részeseként lennének “jelen”.

Egy igazán rendkívüli megoldás például amit a Formula 1 csinál, ugyanis minden helyszínen élőben közvetítik a pilóta parádét. Így a nézők a világ bármely pontján is legyenek szinte karnyújtásnyira kerülnek kedvenceiktől. Az élő videó, több kameraállásból, különböző helyszíneken kíséri végig a nézőket és exklúzív interjúkat is megtekinthetnek.

LIVE: Emilia Romagna Grand Prix Build-Up and Drivers Parade – YouTube

 

És ezután?

Ha már tudod mire van szükséged, nincs más hátra mint megvalósítani.

 1. Készíts Tartalomtervet
  • Tervezd meg előre a videók tartalmát és ütemezését, hogy rendszeresen tudj új és releváns videókat közzétenni.
 2. Használj SEO-t
  • Optimalizáld a videóidat kulcsszavakkal és leírásokkal, hogy könnyebben megtalálhatóak legyenek a keresőmotorokban.
 3. Mérd az Eredményeket
  • Kövesd nyomon a videók teljesítményét analitikai eszközökkel, hogy megtudd, melyik típusú tartalom működik a legjobban.
 4. Légy Aktív a Közösségi Médiában
  • Oszd meg a videóidat különböző közösségi média platformokon, hogy elérd a lehető legtöbb embert.

A videómarketing lehetőségei szinte végtelenek, és ha megfelelően alkalmazod őket, jelentős előnyöket hozhatnak a vállalkozásod számára. Ismerd meg a különböző videótípusokat, értsd meg a célcsoportod igényeit, és használd ki a videómarketingben rejlő potenciált!

 

Az Animatiqua csapata hisz abban, hogy egy jó imázsfilm nem csak mutat, hanem mesél is. Olyan vizuális történeteket készítünk, amelyek segítenek a brandeknek kiemelkedni és meggyőzni az üzleti partnereket. Ha kíváncsi vagy, hogyan tehetjük ezt meg a te vállalatod számára is, kattints ide és lépj kapcsolatba velünk!